Vezels voor een beter immuunsysteem en natuurlijk gewichtsverlies

Vezels zijn een essentieel onderdeel van de voeding die we elke dag nodig hebben.

Ik heb al er al vaker geschreven. De goede effecten van ervan zijn er velen. Vezels zorgen voor een verlaagde bloedsuikerspiegel, zorgen voor een verminderde eetlust en ook zorgen ze natuurlijk voor een verbeterde darm werking.

Er zijn vezels die niet water oplosbaar zijn, een vol gevoel en de darmen stimuleren om hun peristaltieke bewegingen te maken. De andere, zijn water oplosbare vezels, deze verworden met vocht tot een soort van slijmachtige substantie, die er in de darmen voor zorgt dat alles wat er in de darmen in vochtig blijft en één massa wordt die makkelijk door de darm heen glijdt.

Uit recent onderzoek blijkt dat het risico op baarmoeder kanker 20 percent verlaagd wordt wanneer vrouwen 5 g vezels eten op elke 1000 cal die ze eten. Er zijn vele manier om vezels binnenkrijgen, zoals in volkorenbrood, fruit en groente of met muesli of met volkoren rijst.

Een heel simpele manier om vezels binnen te krijgen is door elke dag een sunvitalite reep eten bij de thee of koffie. Een andere mogelijkheid is om elke dag Fibertone nemen bij de maaltijd. Het eten van vezels zorgt ervoor dat voedsel beter verteerd en dat ons immuunsysteem versterkt wordt omdat de vezels in de darmen voedingsstoffen levert voor het immuunsysteem.

Een ander Sunrider product waar vezels in voorkomen is Vitashake. Dit product bevat vezels die zoet smaken maar juist goed en voedend zijn voor de darmflora en deze versterken. Dus als je elke dag vitashake neemt, een sunvitalite reep eet en dan misschien ook nog wat Fibertone bij de maaltijd dan weet je zeker dat je voldoende vezels binnen krijgt.