Het Atkinson dieet optimaal!

Er zijn vele diëten en manieren uitgevonden om af te vallen.

Atkinson dieet is één ervan. Het dieet is al meer dan 29 jaar oud en heeft bij tienduizenden mensen positieve resultaten gebracht. De reden dat het dieet resultaten oplevert is waarschijnlijk omdat:

1. Mensen meer letten op hun voeding. Het bewuster eten zorgt er voor dat mensen minder gaan eten.

2. Geen zoet en koolhydraten eten leidt ook tot minder eten. Suiker is een dik maker omdat het er voor zorgt dat het lichaam zijn eigen vetstoffen niet meer gebruikt als brandstof. Bovendien leidt suiker tot een onbalans in de suikerhuishouding waardoor er meer gegeten wordt. Deze factor valt weg. En dus valt een dikmakende factor weg.

3. Het enige wat bewezen werkt bij Atkinson is dat het meer eten van eiwitten er voor zorgt dat je eerder ophoudt met eten. De hersenen krijgen eerder een signaal dat er genoeg gegeten is.

Echter met vetten is het omgekeerd. Meer vetten in het dieet leidt er toe dat er meer calorieën gegeten worden. Mensen die vetrijk eten, eten gemiddeld 10 % meer.

Er is echter nog al wat bezwaar tegen dit dieet gemaakt, het zou nierschade veroorzaken op den duur, long en hartproblemen veroorzaken en botproblemen geven op de lange termijn.

Er blijft de vraag wat een langdurig dieet van vetten en eiwitten, op den duur schadelijk is voor het lichaam.

Door verzuring bijvoorbeeld treedt calcium verlies op.

Wil je toch met Aktison of het South beach diet aan de slag zorg dan dat je de negatieve effecten ervan compenseert met Sunrider producten.

Met zou dit kunnen compenseren met aanvullingen, zoals Calli, wat alkaliserend( het tegenovergestelde van verzurend) werkt. Het helpt ook om de afvalstoffen van bijvoorbeeld vlees, eerder een effectiever uit het lichaam te verwijderen.

Nuplus is een voedingsaanvulling wat weliswaar een kleine hoeveelheid kolhydraten bevat, maar heel effectieve voeding is voor de cellen en de belangrijkste organen.

Quinary( vijf combinaties voor elk van de vijf orgaansystemen), zorgt dat de organen de bouwstoffen krijgen die ze nodig hebben, zodat deze ook makkelijk om kunnen gaan met de afvalstoffen en de onbalans die ontstaat door het teveel aan eiwitten.

De behoefte aan zoet kan voldaan worden met Suncare, een combinatie van de 2 kruiden die samen 30 zoeter zijn dan suiker en een caloriewaarde van 0 hebben.

Dus Atkinson werkt over het geheel genomen niet en het is belangrijk om de risico’s op de lange termijn en de balans op korte termijn te bewaren. Het is belangrijk dit dieet aan te vullen met belangrijke voeding voor organen en essentiële onderdelen van het lichaam Sunrider lijkt daar het perfecte antwoord omdat het voeding is die weinig of geen calorieën en koolhydraten bevat maar juist wel alle organen voedt en de balans van het lichaam versterkt.

Uitgebreider:

 

NUPLUS

Dit is een combinatie van kruiden, tot poeder geconcentreerd uit ± één pond groente, fruit en kruiden. Het bevat levende vitaminen, mineralen, enzymen en essentiële oliën.

Het kruidenrecept waarop NuPlus is gebaseerd, werd lang geleden samengesteld door Chinese monniken, die zich moesten weren tegen de kou en het barre leven in onbeschermde gebieden. NuPlus komt voort uit de oorspronkelijke Chinese voedingsleer met de vier begrippen: warm, heet, koel, koud en de vijf smaken: zoet, zuur, zout, scherp en bitter. Uitgaande van die basisprincipes wordt het gehele lichaam gevoed. Vijf soorten bonen, elk met een eigen kleur, voeden op unieke wijze één van de vijf orgaansystemen. De gele sojaboon voedt de alvleesklier en de milt: de witte boon voedt de longen: de rode boon voedt het hart: de groene boon voedt de lever: de zwarte boon voedt de nieren.

Coix-vrucht en Chinese yam leveren essentiële stoffen ter ondersteuning van de bloedsuikerspiegel. De complexe koolhydraten in NuPlus helpen bij het verteren van vetten.

NuPlus geeft het lichaam een hoger energieniveau wat geleidelijk wordt opgebouwd en lang aanhoudt. Het verhoogt het uithoudingsvermogen, versterkt de weerstand en neutraliseert de gevolgen van stress. In de samenstelling zitten ook kruiden die de vijf belangrijkste organen voeden, te weten, het hart, de lever, nieren, milt en de longen. Het is een heel oude formule die gebruikt werd door monniken, krijgers en mensen die lange reizen maakten. Hoewel NuPlus weinig calorieën bevat, geeft het een voldaan gevoel door de grote verscheidenheid aan volwaardige bouw- en voedingsstoffen. Het is licht verteerbaar en wordt vlug opgenomen in het bloed. Het is bij uitstek geschikt om snel wat extra energie te krijgen bij grote inspanningen, zoals bij het sporten. Deze aanvulling op de dagelijkse voeding helpt het lichaam vermoeidheid te bestrijden en het immuunsysteem te versterken.

 

CALLI

Calli is een reinigende en opwekkende kruidendrank. Door de kruidenzakjes in heet water te doen, krijg je een heerlijke thee. Het is in verschillende smaken te krijgen: Calli Naturel, Calli Kaneel (werkt verwarmend), Calli Mint (werkt verkoelend) Ook is er Calli Nacht, een thee die slaapverdiepend en ontspannend werkt. Een zakje bevat 2, 5 gr. kruiden en is luchtdicht verpakt. Verkrijgbaar in dozen van 10, en 60 stuks. Van één zakje moet minstens ca. 1 liter thee worden gemaakt, maar zeker in het begin mag het ook 2 liter zijn. Dit omdat de reinigende werking anders te sterk kan zijn. Het géén goed idee een zakje in een kopje te dompelen en dan weer te gebruiken. De kruiden lossen namelijk de eerste keer op en het tweede of derde kopje bevat dan geen kruiden meer. Beter is één grote pot te zetten en deze te bewaren. De thee is koud ook heerlijk.

De in Calli gebruikte groene theeblaadjes van de cameliaplant, dienen als dragers voor de werkzame kruiden. De blaadjes hebben van zichzelf een sterke antioxidante werking. Dr. Chen heeft de blaadjes zo bewerkt dat de kruiden er aan vastplakken. De kruiden laten los in water. Het is belangrijk dat de thee wordt gemaakt met water van ten hoogste 80?C, omdat ze bij hogere temperaturen hun werking verliezen.

Deze eeuwenoude formule versterkt het concentratievermogen en de mentale weerbaarheid. Calli vergroot en verbetert het reinigings- en uitscheidingsproces van de lichaamscellen. Calli werkt ook alkaliserend. Zodoende wordt de balans hersteld die in ons westerse eetpatroon vaak ontregeld is door een teveel aan zuurvormend voedsel. Afvalstoffen die bij de spijsvertering vrijkomen worden sneller afgevoerd.

Het ingrediënt Camelia Sinensis werkt cholesterol verlagend. Het heeft een extra voedende werking op de lever. Ook is het een sterk antioxidant, wat de schade van stress en vervuiling verhelpt. Als je Calli na de maaltijd gebruikt, helpt het bij de vetstofwisseling. De thee helpt ook bij de verwijdering van afvalstoffen uit membranen en longen, waardoor het lichaam sneller herstelt van verkoudheid en griep.

 

SUNNY DEW

Suncare is een sterk geconcentreerd zoetmiddel, gewonnen uit de stevia plant. Deze komt alleen in Zuid-Amerika voor en heeft een sterke ontstekingsremmende – en wondhelende werking. Schimmels en bacteriën kunnen de stof niet verdragen. De stevia-plant werd vroeger veel gebruikt als natuurlijk middel om tanden en tandvlees gezond te houden. Suncare, of Sunny Dew is geschikt voor diabetici.

De zoetstof is een stroperige vloeistof die wordt verkocht in druppelflesjes van 30 ml. Eén of twee druppels in een kop thee is al voldoende. Het smaakt een beetje naar zoethout.

Het is óók een huidverzorgingmiddel en een desinfectans, bijvoorbeeld bij puistjes en wondjes. Het desinfecteert een wond beter dan jodium en zorgt bovendien dat de wond sneller heelt en er minder lidteken weefsel gevormd wordt.

Ingenomen, voedt het de alvleesklier en heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.

Schadelijke schimmels in de darmen, waaronder de Candida schimmel, zijn niet tegen deze stof bestand. Dit product, dat driehonderd keer zoeter is dan suiker, is samengesteld uit o.a. chrysantbloem en stevia-extract.

 

QUINARY EN LIQUI FIVE

Quinary is een tot poeder verwerkte combinatie van kruiden, verpakt in zakjes van 5 gr. of als capsules. Liqui Five is de vloeibare vorm van Quinary, een sterk kruidig smakend drankje. Liqui Five is verkrijgbaar in flesjes van 15 ml.

Zestig verschillende kruiden voeden en versterken de vijf orgaansystemen: het vochtcirculatiesysteem, het ademhalingssysteem, het spijsverteringssysteem, het endocriene- of hormoonsysteem en het immuunsysteem. Quinary voedt,herstelt en houdt de vijf systemen in balans.

De namen Quinary: uit vijf bestaand en Liqui Five: vloeibaar vijf, refereren aan de theorie van de vijf elementen uit de klassieke Chinese filosofie. In perfecte harmonie, is alles uit deze elementen opgebouwd. Lees hier over meer in de bijlage: Essentials of Chinese Herbs.

Zie voor meer informatie de artikelen over de verschillende producten.
Dit artikel is geschreven door drs Nick Heising, op basis van publicaties over dit onderwerp en eigen kennis en ervaring.