Je bloedsuikerspiegel in balans is van levensbelang.

Het lichaam wordt opgebouwd uit wat we eten en drinken. Waar we trek in hebben wordt bepaald door wat het lichaam nodig heeft, (als het in balans is) en door onze smaak. Vaak vergeten we het belang van de kwaliteit van het voedsel en raken we verslaafd aan wat lekker smaakt. De voedingsindustrie weet dat en gebruikt krachtige smaakstoffen die ons verlangen naar meer, versterken. Voedingsmiddelen hebben daarom sterke smaken met veel kruiden of suiker, meer dan wat in natuurlijke voeding voorkomt. Zo verzwakt onze smaak zin en worden de signalen van het lichaam wat aangeeft wat het nodig heeft overstemd. Onze smaak verandert en we raken verslaafd. Deze kunstmatig gemaakte voedingsproducten( koekjes, snoep, chips, kant en klare maaltijden) bevatten vaak veel vet en veel suiker en andere kunstmatige smaakstoffen. Veel van deze producten hebben verslavende en vervelende bijwerkingen. Eén van de gevolgen van teveel gebruik van suiker en vet, is diabetes of suikerziekte.

Diabetes is de meest voorkomende en snelst groeiende ernstige ziekte in de westerse wereld. In Nederland komen er 70.000 diabetes patiënten per jaar bij!!!

Gevolgen van deze ziekte zijn, dichtslibbende aderen, waardoor oa vingers en tenen en uiteindelijk zelfs benen afsterven, blindheid, hart- en herseninfarcten, impotentie, ontstekingen, vergrootte kans op Alzheimer en nog veel meer.

Denkt U dat u zich niet over uw bloedsuiker ongerust hoeft te maken zolang u geen diabetes hebt??? Dan heb ik hier een bericht om u wakker te schudden. Diabetis ontstaat niet van de ene op de andere dag. Het ontstaat door een langdurige overbelasting van de alvleesklier. Deze zorgt voor de aanmaak van insuline wat nodig is om suikers(koolhydraten= suiker, granen, fruit)om te zetten in stoffen die opgenomen kunnen worden in de cellen.

Teveel koolhydraten(wit meel) en suiker zorgt voor een snelle overbelasting van de alvleesklier. Een extra boosdoener is fructose(fruitsuiker in een bijzonder hooggeconcentreerde vorm), dat wordt in steeds meer producten gebruikt vooral omdat dat goedkoop is en gunstig voor de verkoop van de producten. Normaal gesproken als je genoeg hebt gegeten, geeft je maag een signaal aan je hersenen dat het lichaam genoeg heeft. Fructose zorgt ervoor dat dit signaal niet doorgegeven wordt, waardoor je trek blijft houden en blijft eten.

Nieuw onderzoek brengt naar voren dat hoge bloedsuikerspiegel niveaus uw levensduur kunnen verkorten, zelfs als u geen diabetes hebt en dat teveel suiker toch(men( =suiker industrie/medici) heeft altijd gedacht/ gezegd van niet) een rol te speelt in het ontstaan van Suikerziekte. Onderzoekers ontdekten dat een stijging van 1% van bloedsuikerspiegel( de gemiddelde, gemeten over een periode van 3 maanden) de kans om aan een ziekte te overlijden in de daarop volgende 4 jaar met 16% toenam!!! Dat zet je te denken!!! ( even om het in perspectief te plaatsen. De gemiddelde bloedsuikerwaarde van een gezond persoon ligt tussen de 70-110mg/dl. Een glas sinasappels sap geeft een verhoging van ongeveer(verschilt per persoon) van 5 mg/dl. Dat is dus tussen de 7 en 4,5 %. Zo weinig is er nodig. Dat betekent dat meer suiker eten, of een minder functioneren van de alvleesklier, direct een effect heeft op de bloedsuikerspiegel en daarmee op je gezondheid.

Dat je door het eten van veel suiker dik kunt worden, is geen nieuws. Minder bekend is dat fructose – meer dan elke andere zoetstof – aanzet tot de opslag van vet, voornamelijk buikvet. Maar er is meer aan de hand. De gemiddelde Nederlander eet dagelijks 100 gram suiker. Wie regelmatig meer dan 50 gram suiker eet (de verborgen suikers meegeteld) en dus minstens 25 gram fructose binnenkrijgt, loopt volgens onderzoeken een aanzienlijke kans op insulineresistentie. Daarbij reageren de lichaamscellen niet goed meer op insuline. Insulineresistentie kan leiden tot diabetes. (Bron: MedNet, 12-11/15:09)

Wat kun je doen? Wat moet je doen?

1. Besluit beter voor je zelf te gaan zorgen en minder suiker te gaan eten.

2. Kijk op het etiket!

Suiker zit echt in bijna alle producten die we in de supermarkt kopen, van koekjes en snoep tot sauzen, soepen, yoghurt, muesli en andere ontbijtproducten tot kant en klare maaltijden. Het is lastig om niet teveel suiker binnen te krijgen als je gewoon boodschappen doet bij de supermarkt.

De overbelasting van de alvleesklier is iets wat al van kinds af aan begint! Niet alleen de alvleesklier maar het hele spijsverteringssysteem raakt uitbalans. Dit kan leiden tot veel uiteenlopende symptomen. Een paar duidelijke symptomen zijn, hypoglycemi, candida( overtollige schimmelgroei in de darmen met als gevolg een verzwakking van het immuunsysteem, ziekte van Crohn), zorgen maken( ja gek genoeg, weinig mensen weten dat een uitbalans zijn van het spijsverteringssysteem leidt tot meer piekeren en je zorgen maken).

3. Verminder het eten van gewone suiker en fructose. Meer verse groentes en fruit eten en meer bewegen.

Ten overvloede zij nog gezegd dat fructose in een appel, banaan of druif natuurlijk helemaal niet slecht is, integendeel. Daar is de suiker een onderdeel van een natuurlijk complex aan stoffen en in heel kleine hoeveelheden. In onze gefabriceerde producten zit de fructose in een hoeveelheid en concentratie en als enkelvoudige stof, zoals het in de natuur nooit voorkomt. Dus eet lekker fruit als je trek hebt in iets zoets. En een beetje suiker af en toe is natuurlijk ook niet slecht, het gaat over de overvloed die we binnen krijgen omdat het in bijna alles verwerkt zit.( ik wil je zeker geen anti-suiker-complex bezorgen want de zorgen daarover doen je weer naar zoete dingen grijpen!! Fructose in voeding is een bom, het zorgt voor heel snel aankomen, vervetting van de aderen en overbelasting van de lever.

4. Herstel van de schade

Daarnaast kunnen we de schade aan deze organen weer herstellen door ze extra voeding te geven die helpt ze te vernieuwen en regenereren. Het lichaam is natuurlijk één geheel en waar één onderdeel uit het geheel verzwakt is, belast het hele systeem. De keten is zo sterk als de zwakste schakel.

Stap één is het hele systeem te voeden en terug in balans te brengen. Natuurlijk kun je drastisch je levensstijl omgooien en alleen maar gezond gaan eten en leven. Maar ..de kans op mislukking is daar niet uitgesloten het is een nogal drastische stap als je dat niet gewend bent. Een veel betere en effectiever manier is gebruik te maken van Sunrider producten. Het grote voordeel is dat je lichaam in balans komt, het omgooien van je levensstijl gaat daarna vrijwel vanzelf. Je lichaam vertelt je dan weer wat wel en niet goed voor je is. Sunriderproducten zijn gebaseerd op door de eeuwen heen opgebouwde kennis over voeding en balans van alle organen en functies van het lichaam. Door deze producten te gebruiken, worden alle organen gevoed met precies de voeding die ze nodig hebben waardoor het lichaam in balans komt en kan vernieuwen. De hier onder genoemde basisproducten bevatten(bij elkaar) bijna 100 verschillende kruiden, iets waar je met gewone voeding nooit aan zou komen. De balans van het lichaam heeft ook tot effect dat je als vanzelf stap voor stap steeds meer voorkeur krijgt voor voeding die gezond en goed voor je is en de dingen die niet goed zijn loslaat. De basisproducten zijn:

 

Calli voor een verbeterde afvoer van afvalstoffen,

Nuplus voor versterking van de belangrijkste organen( waaronder de alvleesklier) en een stabiele bloedsuikerspiegel

Quinary, een kruidencombinatie die de 5 belangrijkste orgaansystemen voeden,zoals:

Spijsvertering, circulatie, hormoon, immuun en ademhalingssysteem.Deze combinaties helpen met het regenereren van het gehele lichaam en geven het gevoel van een jong en vitaal lichaam. Daarnaast is er een natuurlijke zoetstof Stevia wat de alvleesklier voedt en helpt de bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Ik mag de naam het product waarin dit zit hier niet noemen( reden: Europa mag als gevolg van de suikerlobby stevia niet als zoetmiddel verkopen ( ja zo zit onze wereld in elkaar, gezondheid wordt vaak opgeofferd aan commercieel gewin),ik mag zelfs officieel niet zeggen dat Stevia een kruid is wat je kunt eten, wil je weten welk product dit is? Ik kan je dit via email toesturen, mijn email is nick@life.nl

Verder zijn er producten die specifiek de alvleesklier voeden:

Assimilaid een kruidencombinatie die zorgt voor opbouw en regeneratie van het spijsverteringssysteem

Vitataste voedt en verbetert de alvleesklier, zorgt voor minder trek in zoet en brengt de trek direct in evenwicht in de zin dat je vanzelf de gezonde dingen kiest om te eten.

Er zijn heerlijke snacks: zoals Vitalite sunbars, met veel vezels en fruit. Het geeft je een heerlijk voldaan gevoel. Je hebt hierdoor minder trek in tussendoortjes en je darmen gaan veel beter functioneren.

Wil je het proberen? Het is het beste wat je voor je gezondheid kunt doen, tesamen met aanpassen van je levensstijl natuurlijk. Het hoeft je weinig extra’s te kosten en zal je heel veel opleveren.

De producten zijn heel voordelig. Je krijgt meer dan waar voor je geld Profiteer van de door de eeuwen heen verzamelde kennis op grond waarvan de producten worden samen gesteld met behulp van de meest moderne technieken. Wil je weten waarom sunrider zo bijzonder is? Eet het en je weet het! Je voelt het effect

Meer uitleg kunt u tijdens een presentatie krijgen waarbij u gelijk de producten kunt ervaren!

U proeft direct het verschil met elk ander product!

Dit artikel is geschreven door drs Nick Heising naar aanleiding van publicaties en eigen kennis en ervaring