Darmkanker is een vorm van kanker die steeds vaker voorkomt. Natuurlijk heb je niet van de ene op de andere dag kanker en zijn er voldoende waarschuwingen, in de vorm van regelmatige diarree , buikpijnen, verstopping, ed. Wetenschappers hebben geprobeerd uit te zoeken welke voedingsmiddelen een verband hadden met het ontstaan van darmkanker.

Zij zijn er in geslaagd een groep producten te identificeren die een duidelijk hoger risico op darmkanker gaven.Er zijn twee groepen van producten gevonden, de ene gaf een hoger risico op kanker en de andere juist een duidelijk lager risico op darmkanker.

Het Amerikaanse onderzoek is gedaan onder een groep van 76000 vrouwen die 12 jaar lang werden gevolgd.

Gedurende die tijd werden regelmatige vragenlijsten afgenomen waarop de deelnemers hun voeding aangaven. Er werden in die tijd 445 gevallen van darmkanker geconstateerd in deze onderzoeksgroep.

Het ongezonde dieet gaf een twee maal zo hoog risico op darmkanker. Het risicovolle dieet bestond uit veel rood vlees, geraffineerde granen, verwerkt vlees, patat, toetjes met veel suiker, snoep, veel vet, pizza’s, zuivel met veel vet, frisdranken,boter, roomsoepen en margarine.

Het gezonde dieet bestond vooral uit veel groentes, fruit, vis, kip, salades, volle granen, vetarme zuivel en vruchtensappen.

Er is dus niet een voedingsmiddel wat de kanker veroorzaakt maar een combinatie van alle voeding. Het is meer een manier van eten dan één bepaald product wat een groter risico op kanker gaf.

Er is ook niet één product vastgesteld wat de kanker voorkomt. Alhoewel als je naar de voeding kijkt dan is de overeenkomstige ingrediënt in de meeste producten wel, vezels.

Vezels zijn van essentieel belang voor het stimuleren van de darmwerking, voor het schoonhouden van de darmen en vezels in de darmen zorgen voeden het immuunsysteem. De vezels worden bewerkt door enzymen en deze produceren waarvolle stoffen voor het immuunsysteem.

Er is in een ander onderzoek vastgesteld dat het eten van vezels door vrouwen, het risico op borst kanker significant lager maakte.

Er zijn natuurlijk een aantal fantastische Sunrider producten met vezels. Er is Fibertone, wat je bij je eten kunt nemen als je eens een keer vezelarme dingen eet. Of gewoon als toevoeging als je darmwerking niet optimaal is.

Dan is er de Sunvitalite reep, die 8 verschillende soorten vezels bevat, alles wat je nodig hebt en daarmee je darmen schoonhoudt, zorgt dat er minder vet uit je voeding wordt opgenomen en een perfecte maaltijdvervanger en tussendoortje is.

Ook Slimcaps maken je darmen erg mooi schoon, niet doordat er vezels inzitten maar doordat ze je darmen een push geven.

Assimilaid is een product wat de gehele spijsvertering optimaliseert en daar zijn de darmen natuurlijk een onderdeel van.

Ook Suncare heeft een effect op de darmen in de zin dat het de goede enzymen voedt en schimmels dood.

Vitadophilus tenslotte helpen de darmflora weer op peil te komen zodat de natuurlijke darmfunctie weer herstelt. Doordat we steeds vaker kant en klaar voedsel eten krijgen we deze enzymen steeds minder binnen en zijn ze juist harde nodig om dit voedsel te verteren. Vandaar dat een extra aanvulling erg belangrijk is.