Het meest uitgebreide onderzoek naar voeding en kanker bewees dat het eten van vezels een bescherming vormde tegen darmkanker.

Een half miljoen Europeanen in tien verschillende landen deden mee aan het onderzoek en 1065 gevallen van darmkanker werden er geconstateerd. Om precies te zijn kanker van het tweede deel van darm en van de endeldarm. De patienten warden 4,5 jaar lang gevolgd. Er was een 42 procent reductie in de kanker bij degenen die het meeste vezels aten. Het beschermende effect van vezels was het grootste in het dalende en laatste stuk van de darm. Er werd tussen 12 en 27 gr vezels per dag gegeten. Ontbijt granen bleken het meest effectief te zijn.

Het onderzoek is gepubliceerd in het mei nummer van de Lancet, 2003.

Er was een groot verschil in hetgeen men at in de verschillende landen. En wanneer men keek naar bijvoorbeeld het eten van rood vlees dan bleek dit geen directe invloed te hebben op het wel of niet ontstaan van kanker. Wel bleek de hoeveelheid vezels een direct effect op het wel of niet ontstaan van kanker te hebben. Vezels bleken dus de centrale rol te spelen bij het wel of niet krijgen van deze vorm van kanker.

Bedenk daar bij dat vezels in de darmen van groot belang zijn voor het immuunsysteem. De vezels die in het eerste gedeelte van de darm niet verteerd kunnen worden, worden bewerkt door de enzymen in het tweede deel van de darm. Onder invloed van deze enzymen worden er uit de vezels bouwstoffen gemaakt voor het immuunsysteem.

Ook hier is een duidelijk effect aangetoond bij onderzoek naar borstkanker bij vrouwen. Hier bleek het meer eten van vezels ook een direct beschermend effect te hebben tegen borstkanker.

Sunrider heeft een aantal heel goede vezel producten. Als je op een dag niet aan de gewone hoeveelheid vezels toekomt dan kan je Fibertone nemen dit zijn capsules met niet water oplosbare vezels die men neemt bij het eten ze geven een perfecte aanvulling op de voeding en helpen de darmen schoon de borstelen.

Daarnaast zijn er Sunvitalite repen, die 8 verschillende soorten wateroplosbare en niet wateroplosbare vezels bevatten. Het is een perfecte maaltijd vervanger maar de repen maken ook de darmen perfect schoon. Een stuk reep op de dag of voor het eten zorgt er voor dat men minder wil eten en dat het vet uit de voeding minder in het lichaam wordt opgenomen.

Slimcaps zijn een perfecte darmreiniger en erg goed als men last heeft van verstopping of neiging hiertoe. Met de Slimcaps in combinatie met de sunvitalite reep kan men de darmfunctie heel goed regelen.