Vezels en het risico op hart en vaatziekten

Hart en vaatziekten vormen de belangrijkste doodsoorzaak van mannen en vrouwen in de meeste westerse landen. In medische kringen( die weinig van voeding weten) is er een discussie gaande hoe belangrijk voeding kan zijn in het omlaag brengen van het risico op deze ziekte in mensen van 65 jaar en ouder. Een onderzoek met 3600 oudere mannen en vrouwen laat zien dat zelfs een klein beetje meer gebruik van vezels al een significante vermindering van het risico om hart en vaatziekten te krijgen opleverde.

Iedereen werd in het begin van het onderzoek gevraagd naar zijn/haar dieet. Alhoewel het gebruik van vezels niet erg veel verschilde( de range lag tussen 6 en 23 gram( wat erg weinig is)).Maar zelfs dit kleine verschil leidde tot 21 % minder hart en vaatziekten.

De vezels uit brood hadden meer effect dan de vezels uit fruit.

Het verschil is dat de vezels in brood niet-water-oplosbare vezels zijn, die de darm als het ware schoon borstelen en stimuleren. De vezels uit fruit zijn veel meer wateroplosbare vezels die zorgen dat het geen wat in de darm zit eén geheel wordt en alles er beter door heen glijdt.

Het onderzoek is gepubliceerd in Journal of the American Medical Association, April 2003-05-25

Sunrider heeft een aantal heel goede vezel producten. Als je op een dag niet aan de gewone hoeveelheid vezels toekomt dan kan je Fibertone nemen dit zijn capsules met niet water oplosbare vezels die men neemt bij het eten ze geven een perfecte aanvulling op de voeding en helpen de darmen schoon de borstelen.

Daarnaast zijn er Sunvitalite repen, die 8 verschillende soorten wateroplosbare en niet wateroplosbare vezels bevatten. Het is een perfecte maaltijd vervanger maar de repen maken ook de darmen perfect schoon. Een stuk reep op de dag of voor het eten zorgt er voor dat men minder wil eten en dat het vet uit de voeding minder in het lichaam wordt opgenomen.

Slimcaps zijn een perfecte darmreiniger en erg goed als men last heeft van verstopping of neiging hiertoe. Met de slimcaps in combinatie met de sunvitalite reep kan men de darmfunctie heel goed regelen.