Het is winter, dat is duidelijk. Merk je ook dat je meer neiging hebt om binnen te blijven en langer te slapen? Niet alleen is er het verschil in temperatuur waar het lichaam zich aan moet aanpassen maar ook nog veel meer is er het ritme van het seizoen wat alles lijkt te bepalen.Het is een tijd waarin je weg wilt kruipen in een warm bed. Het kost duidelijk meer moeite om op gang te komen en alles gaat moeizamer.

Het is “water-element-tijd”. Water heeft als kenmerk dat het het laagste punt opzoekt, het kleinste volume aanneemt en daar tot rust komt. Het komt niet op gang uitzichzelf maar door krachten van buiten( wind, beweging).Dat is het kenmerk van dit jaargetijde.Dat gevoel van rust of inzakken is wat bij sommige mensen leidt tot somberheid of depressie. Een gebrek aan bepaalde bouwstoffen versterkt dat.Het is de tijd waarin we rust nodig hebben, maar tegelijk is het een tijd waarin we het druk hebben, met feestdagen en afsluiten van het jaar.

Die twee tegengestelde krachten geven spanning en deze zorgen er alleen maar voor dat we eerder moe en uitgeput raken, om daardoor in een negatieve spiraal terecht te komen.Net als de kwaliteit van water slecht kan worden als het te lang stil staat, zo kunnen wij ons ook slecht gaan voelen als er teveel stilstand is. Wat kan je daarbij helpen?

Lifestream helpt de ‘stroming’ op gang te houden, zowel in het lichaam als in hoe we ons voelen. Niet als een ‘peppil’ maar wel maakt het soepelheid en doorgaan met de dagelijkse dingen makkelijker. Het besef wat deze tijd met je doet, maakt je bewust van wat je nodig hebt en maakt het makkelijker je neer te leggen bij het feit dat je minder actief wilt en kunt zijn.

Tegelijk geeft ‘lifestream’ je de mogelijkheid rust en actie goed in balans te houden. Neem er zo’n 4( 2×2) per dag. Verder: blijf in beweging, Nuplus en Vitashake zijn licht verteerbare voedingscombinaties die helpen om energie stabiel te houden,  Quinary zorgt dat alle orgaansystemen de voeding krijgen die ze nodig hebben en zorgt voor balans en daarmee indirect ook voor meer energie, Calli helpt je met een helder hoofd en een versterkte afvoer van afvalstoffen wat in de tijd dat het lichaam langzamer functioneert nog belangrijker is!
Denk naast de Sunrider producten ook aan voldoende vitamine D3 waarvan we in de winter al snel een tekort opbouwen omdat het niet wordt aangevuld door blootstelling aan de zon.

En in deze donkere tijden is er de neiging naar somberheid en zelfs depressie, wat eerder optreedt bij een tekort aan magnesium wat heel veel mensen hebben zonder het te weten.