herb caCalcium (en prostaat kanker)

Calcium is natuurlijk belangrijk voor sterke botten en tanden. Maar ook speelt het een heel belangrijke rol in het zenuwstelsel, het doorgeven van impulsen. Het zorgt daarbij voor een regelmatig blijven van de hartslag. Het verlaagt het cholesterol in het bloed. Het speelt een rol bij het voorkomen van hart en vaat ziekten en het is belangrijk voor de spieren. Te weinig calcium geeft spierkrampen.

Het is belangrijk bij het voorkomen van bloedklontering en heeft een direct effect op het voorkomen van kanker.

Een gebrek aan calcium kan leiden tot oa, slapeloosheid, hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag, zenuwachtigheid, artritis, tandproblemen, verminderd mentaal functioneren,depressie, over activiteit en waanvoorstellingen.

Dat is nog al wat!

Calcium is aan de andere kant ook een veel voorkomend mineraal. Het zit in zuivelproducten, vis, en groene groentes. Ook amandelen, asperges, kool, kaas, paardebloem, vijgen, kelp, haver, pruimen. Sesamzaad, soya bonen, tofu wei, en yoghurt zijn bronnen van calcium.

Toch is het zo dat in deze tijd van kant en klaar voedsel mensen niet voldoen calcium binnen kunnen krijgen. Omstandigheden zoals stress en de verkeerde voedselcombinaties kunnen hier de oorzaak van zijn.

Calcium tabletten als aanvulling zijn op zich een goed idee, maar veel van de commercieel gemaakt producten zijn van een vorm van calcium die niet door het lichaam opneembaar is.

 

Calcium, vitamine D en kanker.

Prostaat kanker is één van de meest voorkomende vorm van kanker geworden in de afgelopen jaren. Het is ook duidelijk geworden dat vitamine D het risico op prostaat kanker verminderd. Dit is uit onderzoek zowel bij dieren als in het laboratorium gebleken.

Vitamine D kan door het lichaam zelf worden gemaakt onder invloed van zonlicht. In landen waar de zon meer schijnt komt prostaatkanker minder voor.

Calcium is een andere factor die de kanker beïnvloed.

Ook calcium heeft een direct effect op de hoeveelheid vitamine D in het lichaam.

Meer calcium in de voeding heeft een positief effect op het risico van darmkanker.

Sunrider heeft Herbcal een geconcentreerde combinatie van planten, waaronder paardebloem wortel wat een heel hoge concenratie calcium bevat. Doordat het geconcentreerde hele planten zijn kan het lichaam de calcium makkelijk opnemen.

Ook Dandilion Root is een Sunrider supplement wat de lever versterkt en veel calcium bevat.

Beauty pearl bevat ook een goed opneembare vorm van calcium.

Maar ook Nuplus, Vitashake en de Sunvitalite reep bevatten kruiden die veel calcium bevatten.

Als je al calcium als supplement neemt bedenk dan dat het beter is om over de dag kleine hoeveelheden te nemen, dan in één keer een heleboel.

Kanker overleven