Calli en  Fortune Delight, 2 reinigende kruidendranken op basis van groene thee.

Met dank aan Donna Sharp, Dr. Karen Dees en Sunrider International voor de hieronderstaande informatie over onze favorite dranken

Van Donna Sharp:

Zwarte thee zorgt voor een gezonder hart. Het drinken van zwarte thee reduceert in significante mate de kans op hart en vaat ziektes, volgens een artikel wat gepubliceerd is in het Januari nummer van preventive Medicine. In het onderzoek wat 3400 volwassenen in Saoedi Arabië betrof, werd aangetoond dat mensen die meer dan zes koppen zwarte thee dronken op een dag 50 % minder kans op hart en vaatziekten hadden dan niet-theedrinkers. Flavonieden en antioxidanten die zowel in groene als zwarte thee aanwezig zijn, worden verantwoordelijk geacht voor het bestrijden van hart en vaatziekten. Vele studies hebben de goede eigenschappen van groene thee aangetoond, maar er was tot nu toe weinig onderzoek gedaan naar de effecten van zwarte thee, die met name in het Midden oosten veel populairder is dan groene thee. Deze onderzoeken laten zien dat het de flavonieden zijn in thee die ook de bloeddruk verlagen , het risico op beroertes en op het vormen van bloedklonters verminderen en bovendien de slechte cholesterol in het bloed verminderen.

Van dr Karen Dees, Doctor of Nutrition, Doctor of Holistic Nutrition getrouwd en moeder van 2 jongens , Sunrider Golden Group Director,

Wist je dat Calli en Fortune Delight beide zowel groene als zwarte thee bevatten?

Wist je dat er meer dan 400 merken groene thee op de markt zijn?

Wist je dat dr Chen’s speciale samenstelling verschillende catichins bevatten die bekend zijn om hun anti kanker eigenschappen? Dat deze stoffen zelfs kanker gezwellen kunnen laten verdwijnen? Het gaat er om wat er in de thee zit!

Uit de Sunergy Brochure:

Recentelijk hebben vele fabrikanten de vele voordelen van thee ontdekt , vooral van groene thee. Sunrider maakt al meer dan 20 jaar Calli thee. Het recept is al duizenden jaren oud. Al heel lang geleden heeft men in China ontdekt waar wij nu pas achter komen. Calli is echter heel veel meer dan alleen groene thee. Het is een exclusieve formule samen gesteld door mensen met bijzondere kennis op het gebied van gezondheid en door dr Chen aangepast en verbeterd met de middelen van deze tijd.Het oorspronkelijke 5000 jaar oude recept komt uit oude manuscripten die de Chens door overlevering in hun bezit hebben. Alleen de meest hoogwaardige en beste ingrediënten worden gebruikt om de Calli te maken.

Calli is zo geconcentreerd, dat je een liter thee kan maken met één zakje. Voor nieuwe mensen is het het beste om nog meer water te gebruiken in het begin. Dat zorgt ervoor dat het reinigingsproces, wat door de Calli versterkt wordt, soepeler verloopt. Andere thee soorten zijn verre weg niet zo geconcentreerd als de Calli thee. Soms nemen mensen wel kruidenthees in plaats van calli. Een kruidenthee is echter of puur gemaakt voor de smaak, of het is een medicinale thee met een doel om één deel van het lichaam te versterken. Calli zorgt ervoor dat het reinigingsproces van alle lichaamscellen veel veel effectiever wordt.

Calli is een natuurlijke en heerlijke drank die krachtige antioxidanten bevat die het lichaam beschermende tegen vrije radicalen. De deeltjes die alle ziekten veroorzaken en onze ouderdom veroorzaken.

Calli bavat geen kleur of smaakstoffen en uiteraard ook geen suiker of andere calorieën of zelfs geen kunstmatige zoetstoffen. De beste combinatie is die met Suncare, Sunriders natuurlijk calorie vrije natuurlijke zoetmaker.

Bijzonder is ook de mate van concentratie en de combinatie van de kruiden die zorgen voor de effectieve krachtige werking. Vrijwel alle thees of kruidenthees zijn fijngemalen kruiden, niet meer dan dat.Calli wordt gemaakt door Sunrider zelf zoals alle producten van Sunrider, waardoor kwaliteit en samenstelling gewaarborgd is.

Polyphenols & Cathechins zijn de belangrijkste componenten/ingrediënten van Calli en Fortune Delight. Dit zijn groepen chemische stoffen die in planten voorkomen en die uitermate effectief en voedend zijn voor het lichaam en een krachtige antioxidant werking hebben. De wetenschap is nog niet zover dat ze precies weten wat alle functies van deze stoffen in het lichaam is, maar wel is hun sterke antioxidant en gezondheids versterkend effect aangetoond.

Bevat Calli Caffeïne?

Calli is zo’n krachtige energizer dat sommige mensen zeggen dat het niet anders kan dan dat er cafeïne in zit. Dr. Steven en Carol Smith, uit Minneapolis, besliten dit te testen. Ze stuurden Calli op naar Ingram Laboratories, Inc. in Minneapolis om het te testen op cafeïne. Het laboratorium voerde een speciale test uit op de calli ( de Food & Drug Act (FDA) voor cafeïne), en rapporteerden dat ze minuscule sporen van cafeïne in de Calli konden vinden.

Andere alkaloïden die er op lijken komen ook in de Calli voor. Echter de hoeveelheid van deze stoffen is uitermate klein, dat het nauwelijks aantoonbaar was. De hoeveelheid cafeïne was minder dan de hoeveelheid waarin het voorkomt in wortels, sla of pindakaas! (0.045ppm) Koffie bevat 650 ppm of cafeïne. Dr. Steven Smith’s commentaar op de hoeveelheid cafeïneachtige stoffen is dat, de aanwezige van deze hoeveelheid het effect heeft van een homeopathisch middel, wat stabiele heling van het lichaam stimuleert.