Sommige feiten in dit artikel, lijken misschien allemaal ‘open deuren’ voor sommige mensen, maar voor anderen zeker niet, als ik mensen op straat zie lopen met ijsjes! bijvoorbeeld en koude dranken. Niet dat dat niet mag, maar het is goed je bewust te zijn van wat dit met je doet. Kan je lichaam het allemaal hebben, dan is het oké. Maar voor de meeste mensen is dat niet zo en is duidelijk dat klimaat, temperatuur en omstandigheden hen duidelijk beïnvloed. Door te weten hoe voeding je beïnvloed kun je duidelijker keuzes maken.

De Winter is kou en nattigheid. Nu valt het met de koude tot nu toe mee maar de vochtigheid tezamen met lage temperaturen is misschien nog wel belastender voor het lichaam dan 10 graden onder nul met een zonnetje.

Wintertijd is watertijd in de Chinese manier van denken en dat is de tijd waarin je minder zin hebt in bewegen en liever thuis op de bank hangt dan dat je actief buiten bent. Maar je hoeft natuurlijk niet ‘Chinees’ te denken om te voelen dat dit een tijd is dat je liever 

Lees de tips, in de volgende artikelen op deze site over wat je kunt doen qua levensstijl om beter in conditie te komen en te blijven.binnen in de warmte zit dan buiten in de nattigheid en de koude.Dus kost op gang komen en actief zijn, net wat meer energie.

Het is ook een tijd waarin je de neiging hebt om meer te gaan eten. Het is voor een deel een natuurlijke impuls dat het lichaam meer voeding wil in koude tijden en omdat alles net wat meer energie kost, maar ook is het een impuls die komt uit het binnen zitten en je zelf wat meer verwennen als reactie op dat gevoel dat het allemaal wat meer energie kost.

 

Het is uit een onderzoek zelfs gebleken dat wanneer je de verwarming een paar graden lager zet dat je daarvoor afvalt.

In onze manier van leven met verwarming, weinig beweging, heeft het lichaam die extra calorieën niet echt nodig. Dus…dat betekent dat je aankomt, zwaarder wordt in deze tijd. Dat is ook weer een extra belasting voor het lichaam. Om dit te voorkomen is het belangrijk bewust te zijn dat je de neiging hebt om meer te eten en te zorgen dat wat je eet, ook goed voor je is. Je kunt stellen dat teveel eten, en zeker junk voedsel in deze tijd slechter is dan in de zomer bijvoorbeeld.

Het artikel over voeding in de Winter, laat zien wat voor voeding je helpt op warm en gezond te blijven en wat je vooral niet moet eten.

 

En...er is natuurlijk een serie aan Sunrider producten die je kunt gebruiken om in deze tijd van het jaar gezond te blijven en zelfs energieker te worden….

De koude en vochtigheid, met name deze laatste factor , het vocht, is een grotere belasting voor het lichaam en zorgt ook voor een groter risico op verkoudheid en griep.

De artikelen met specifieke aanbevelingen qua voeding,
voeding en levensstijl in de winter, zullen de komende dagen volgen.