Waarom zijn mensen verslaafd aan voedsel? Om dat voedsel verslavend is. Het brengt allerlei chemische processen op gang en geeft een bepaald soort gevoel. Chemisch gezien ontstaan er giftige stoffen in de cellen wanneer we voedsel met lege calorien eten.

Wanneer we niet eten kan het lichaam gaat het lichaam zijn rommel opruimen en wanneer er teveel van deze giftige stoffen in het ons lichaam zijn dan voelen we ons ellendig.

Dat ellendige gevoel willen we niet voelen en dus gaan we dan weer eten, want instinktief weten we dat wanneer we weer eten het lichaam weer in de verteringsmodus moet en dus de giftige stoffen blijven waar ze zijn en we op die manier, het slecht voelen hebben weg gewerkt.

Dan ga je naar de dokter en die geeft je pillen. Maar dat zorgt alleen maar dat je je tijdelijk beter voelt maar lost het probleem niet op. Je kunt ook Caffeïne nemen, sigaretten of zelfs Cocaïne. Maar je beter voelen betekent niet dat je ook beter bent.

Als je overstapt op ander eten dan bouwen die giftige stoffen zich niet op en heb je ook geen ontwenningsverschijnselen meer dus kun ook ophouden met teveel en de verkeerde dingen te eten.

Waarom praten de medici hier niet over? Ze weten het niet en hebben alleen maar geleerd hoe ze ziektesymptomen kunnen verminderen. Het is ook veel gemakkelijker en lucratiever om dat te doen. Ze verdienen er geld mee. Mensen leren dat ze anders moeten eten is een opvoedingsproces en dat kost tijd en levert niets op, alleen maar dat mensen minder bij de dokter komen en dat de dokter dus minder verdient.

Medicijnen werken niet omdat ze iets oplossen maar omdat ze bepaalde processen in het lichaam stoppen. Zoveel te verder iets van de natuur afstaat zoveel te meer gif het produceert in het lichaam. Veel ziekte symptomen ontstaan door processen waarin het lichaam probeert om giftige stoffen kwijt te raken.

De Rol van de Dokter en de Farmaceutische industrie?

De meeste ziektes zijn het gevolg van onze levensstijl in combinatie met de aanleg. Het is niet zo dat genen onveranderbaar zijn, integendeel, genen veranderen onder invloed van de omgeving en omstandigheden

We betalen een hoge prijs voor het vermijden van je slecht voelen en het eten van dingen die instant bevrediging geven maar die eigenlijk giftig zijn.Mensen worden ziek door de verkeerde voeding en niet door hun genetische aanleg.

Hoe zit het met de farmaceutische industrie. 40 jaar geleden werden onderzoeken gedaan door onafhankelijke universiteiten, nu worden alle onderzoeken gedaan door de farmaceutische industrie. De onderzoeken die ze doen worden niet gecontroleerd het enige belang dat ze hebben eerst dat ze zoveel mogelijk medicijnen.

Dat betekent dat er studies die gedaan worden niet onafhankelijk zijn. De bedrijven doen het heel erg goed voor zichzelf. Zij doen het onderzoek en willen zoveel mogelijk verdienen. Zij verzorgen ook een deel van de informatie voor de universiteiten. Dat betekent dat dat doctoren leren ook niet helemaal juist is. Zo komt het dat wij denken dat het goed gaat met onze gezondheidszorg omdat er meer uitgeven maar het tegendeel is waar.

De kosten rijzen de pan uit en dus ontstaat er een crisis. Deze crisis kan goed zijn omdat het ons dwingt op een andere manier te gaan denken.

We geven meer geld uit maar we zien voordelen niet. Mensen worden zieker en zieker. Dat is logisch omdat alle medicijnen bijwerkingen hebben en dus meer ellende veroorzaken en de oorzaak niet oplossen.

Wat gebeurt er als je voedingsgewoontes veranderen? Dan zul je zien dat je gezondheid verbetert. Het is niet zo conditie of je bloeddruk omhoog gaat naarmate je ouder wordt. Het heeft alleen maar te maken met de levensstijl en voeding. Wanneer deze veranderd zullen niet alleen minder of geen ziektes meer hebben de bloeddruk nog breder gaan en je zult biologisch jonger worden. Het is niet zo dat je gezondheid minder wordt wanneer er wordt. Het heeft alleen te maken met de levensstijl.

Dat betekent dat je op je 80e betere conditie kunt hebben dan de 40e.

Je moet zelf helende tijd van het lichaam niet onderschatten. Het is een epidemie van diabetes die groeit en groeit. Het wordt veroorzaakt door teveel aan suiker en daarmee door een teveel aan vet aan het lichaam. Vet blokkeert de opname van insuline. De alvleesklier wordt gedwongen steeds meer insuline te produceren en raakt daardoor overbelast en houdt er uiteindelijk mee op. Normaal gesproken produceert iemand die diabetes heeft wel voldoende insuline voor iemand die slank is maar niet voor iemand die dik is. Insuline is een substantie die, wanneer er teveel van is, plaque in de aderen veroorzaakt.

Dus de verandering van je voeding kan er voor zorgen dat je niet meer ziek wordt omdat het lichaam zijn eigen helende capaciteiten kan gebruiken omdat het de energie daar weer voor heeft omdat hij niet hoeft te gebruiken voor het opruimen van gifstoffen.

Interessant is te kijken naar de rol van de begeleiders van topsporters. Ze adviseren en begeleiden de sporters naar een optimale condtie voor hun prestatie. Bedenk daarbij dat ze de wereld over reizen met alle stress van dien, en veel mensen tegen komen die misschien wel ziek zijn.

Het doel is er voor te zorgen dat de sporter niet ziek wordt want dan kan hij/ zij het trainingsprogramma niet afmaken. De voeding zorgt er niet voor dat de sporter wint maar wel dat ie niet ziek wordt zodat ie kan trainen en de goede trainings voorbereiding voor de wedstrijd is hetgeen waardoor ie wint. Ziek zijn is niet trainen en dus niet winnen.

geschreven door drs Nick Heising, naar aanleiding van publicaties en eigen kennis en ervaring