Met Sunridervoeding beginnen, Verbeter je gezondheid  verbeter je voeding!

Hoe bereik ik optimale gezondheid

Het lichaam is een zich vernieuwend systeem. De cellen zijn energiecentrales die tezamen onze energie produceren. Slechte brandstof levert minder energie goede brandstof levert veel energie. Daarnaast vernieuwen deze cellen zichzelf voortdurend. Voor beide functies, energieproductie en celvernieuwing is de kwaliteit van de voeding en de staat van het lichaam, bepalend.

Slechte voeding zorgt voor snelle aftakeling en veroudering, de beste voeding zorgt voor goede conditie, gezondheid en algeheel goed voelen.

Verbeter je gezondheid, verbeter je voeding!

Met de juiste voeding heeft het menselijke lichaam de kracht om zichzelf te herstellen en te reguleren, optimale gezondheid te behouden en topprestaties te leveren.

Elk jaar wordt 89% van ons lichaam vernieuwd! De vraag is: zal het over een jaar vanaf nu sterker of zwakker zijn? Dat hangt voor een belangrijk deel af van de voeding die we aan ons lichaam geven, regenererend of degenererend voedsel. Helaas bieden de voedingsmiddelen van de supermarkt ons niet wat we nodig hebben. Uit onderzoek blijkt dat ons voedsel nog maar 10- tot 40% van de vitaminen, mineralen en bouwstoffen bevat in vergelijking met  de jaren vijftig. Dus ook al eet je gezond, je komt snel te kort. Daarom heb je aanvulling nodig!

En die is er! Sunrider maakt voeding, zgn. heel voedsel, die jou in elk jaargetijde voorziet van een essentiële basis voor een gezond dagelijks dieet.

De grote verscheidenheid aan planten in de Sunrider producten en het feit dat alle Sunrider producten worden samengesteld volgens de filosofie van regeneratie, is de reden dat Sunrider producten ten zeerste worden aanbevolen aan een ieder die de kwaliteit van zijn leven wil verhogen en daar zo lang mogelijk van wil genieten!

Waarom Sunrider?

Ons gezondheidspeil wordt niet bepaald door wat we af en toe eten, maar door wat we op dagelijkse basis consumeren’. Waarom zou je Sunriderproducten gaan eten? De ervaring leert dat de belangrijkste drie redenen om iets aan de dagelijkse voeding te verbeteren zijn:

1.Ziekte en onbalans vermijden. Vaak zijn er problemen waardoor mensen ‘gedwongen’ worden hun voeding te veranderen.

2.Het lichaam beter onderhouden om zo lang mogelijk gezond te blijven

3.Optimaal willen leven en kiezen daarom voor de hoogst mogelijke levenskwaliteit

Niveau 1

ZIEKTE EN ONBALANS VERMIJDEN

Veel mensen in onze moderne maatschappij zijn in een slechte conditie. In de meeste westerse maatschappijen is er een overvloed aan voedsel wat lekker smaakt maar geen voedende waarde heeft (lege calorieën, denk aan snoep, witbrood, witte rijst en pasta, enz). Daardoor ontstaan overgewicht en ziektes. Hierdoor wordt een toenemend beroep gedaan op de gezondheidszorg. Inmiddels is de grens van de betaalbaarheid van de gezondheidszorg bereikt. En de verantwoordelijkheid voor gezondheid komt weer meer en meer bij de mensen zelf te liggen.

De meest voorkomende doodsoorzaken zijn gerelateerd aan levensstijl d.w.z. dat het ontstaan van ziekten wordt beïnvloed door het eet- en drinkgedrag, en de mate van beweging van die persoon.

De meeste mensen weten best wat goed voor hun gezondheid is en wat niet. Producten als suiker, (teveel) zout, vetten, alcohol, roken, conserveringsmiddelen en kleurstoffen, ingeblikt en verwerkt of geraffineerd voedsel, chemicaliën in het eten, kunstmest, vervuild water, vervuilde lucht, en niet te vergeten stress, zijn allemaal zaken die ons lichaam veel sneller doen aftakelen. Het is echter lastig om al deze dingen te vermijden.

Niveau 2

ONDERHOUD VAN HET LICHAAM

Wanneer mensen besluiten dat ze gezonder willen worden, dan gaan ze vaak meer groenten en fruit eten. Ze starten dan vaak ook met sport en nemen vitaminen en kruiden. Ze ervaren de voordelen hiervan, maar kunnen gemakkelijk terugvallen in ziekte of fasen van minder energie, doordat de veranderingen die ze aangebracht hebben alleen op het niveau van ‘onderhoud’ liggen. Ze zijn niet begonnen aan het ‘vernieuwen’ van het lichaam, ze onderhouden het alleen wat beter, al dan niet consequent.

Groenten en fruit zorgen voor een beter onderhoud van het lichaam. De kwaliteit van de plant speelt hierbij een belangrijke rol. De toestand van de grond waarop de planten verbouwd worden is vaak verre van optimaal en sommige essentiële bouwstoffen, zoals selenium, komen in de Nederlandse bodem helemaal niet meer voor. Uit een groot vergelijkend onderzoek is gebleken dat veel groenten en fruitsoorten nog maar 60-80% minder mineralen en vitamines bevatten vergeleken met 50 jaar geleden. Toch treedt er altijd een verbetering van de lichamelijke conditie op, wanneer men meer groente en fruit gaat eten. Maar het lichaam krijgt, ondanks deze verbetering, nog steeds niet alle voedingsstoffen die het nodig heeft om echt te kunnen vernieuwen en naar een hoger niveau van gezondheid en energie toe te groeien. De kwaliteit van de gangbare voeding is daarvoor onvoldoende. Bovendien bevat deze meestal niet alle specifieke bouwstoffen die voor de verschillende delen van het lichaam nodig zijn.

Niveau 3

OP EN TOP GEZOND DOOR REGENERATIE

Regeneratie betekent dat het lichaam zich gaat vernieuwen en geleidelijk optimaal kan gaan functioneren. Dit ‘programma’ zit reeds in onze genen, maar het kan pas werkelijk uitgevoerd worden wanneer het lichaam de materialen krijgt die het nodig heeft. Met materialen bedoelen we echte ‘brandstof’ voor de cellen, bouwstoffen voor nieuwe cellen, voeding voor alle onderdelen die zorgen voor uitscheiding en afvoer van afvalstoffen en stoffen die zorgen voor een goede onderlinge afstemming en samenwerkingis van alle organen. Pas wanneer aan al die voorwaarden is voldaan kan het lichaam zichzelf gaan vernieuwen en kan het regenereren: het wordt dan daadwerkelijk jonger! Doordat de conditie van het lichaam daadwerkelijk op een hoger plan wordt gebracht, is de kans groot dat het lichaam de onbalans, die anders tot ziekte zou kunnen leiden, nu zelf kan opvangen en oplossen. Hierdoor hoeft het niet tot ziekte te komen en vindt er sneller herstel. Om deze regeneratieve omgeving te creëren moeten we ons lichaam de allerbeste kwaliteit voeding geven die beschikbaar is, in de juiste samenstelling en in de juiste hoeveelheden.

Wanneer we weten dat die mogelijkheid er is, wie kiest er dan niet voor regeneratie/vernieuwing?

De enige firma in de wereld die een zodanige kwaliteit voeding produceert is Sunrider. Sunrider produceert alleen voeding en verzorgende producten die de regeneratie van het lichaam bevorderen. Andere firma’s maken goede producten maar er is er geen enkele zo toegewijd aan werkelijke regeneratie als Sunrider.

Regeneratie is het doel wat dr. Chen al tientallen jaren beoogt met de kruidencombinaties die hij voor mensen over de hele wereld heeft samengesteld. Regeneratie wordt mogelijk wanneer het lichaam wordt voorzien van de juiste combinaties van kruiden. Om deze combinaties te maken, is een verregaande kennis van het lichaam en van kruiden noodzakelijk. Het lichaam is ongelooflijk gecompliceerd, geen enkele plant of voedsel is zaligmakend in zichzelf. Elke plant heeft namelijk positieve en negatieve effecten. Meestal is voor het juiste effect een combinatie met andere kruiden nodig, voor het evenwicht, en om optimaal te kunnen werken in het lichaam.

In China bestudeert men al duizenden jaren welk voedsel het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Men heeft een methode ontwikkeld waarmee men kan zien welke kruiden goed bij elkaar passen, welke elkaar aanvullen in hun werking en daardoor kunnen zorgen voor een evenwichtige samenwerking tussen de belangrijkste orgaansystemen.

Dr. Chen is een wereldberoemde kruidendeskundige die als geen ander weet hoe kruiden verwerkt en gecombineerd moeten worden, welk effect ze afzonderlijk en samengevoegd op het lichaam hebben.

Deze principes komen voort uit een systeem en manier van denken waardoor mensen gezond bleven, duizenden jaren voordat men er in het westen ook maar over dacht om de relatie tussen voeding en gezondheid te gaan bestuderen.

Je kunt de werking van deze principes zelf ondervinden door Sunrider voeding een onderdeel te maken van je dagelijkse levensstijl.

Hoe begin ik met Sunrider?
Het Basis Programma voor Dagelijkse Gezondheid
.

We willen ons allemaal graag gezond en vitaal voelen en er goed uit zien. De Sunriderproducten zijn gericht op totale gezondheid en vernieuwing van het lichaam. Het belangrijkste bij Regeneratie is om balans te bereiken door op dagelijkse basis goed voedsel in te nemen en gif- en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Hiervoor biedt Sunrider een gezondheids programma dat de volgende producten bevat voor een betere gezondheid:

Voeding (en balans): Nuplus, Vitashake, Quinary en Suncare Reiniging: Calli en Fortune Delight Het bijzondere van alle producten is dat ze samengesteld zijn uit een brede variatie hele kruiden die zo samengesteld zijn dat ze bij elkaar alle functies en organen van het lichaam voeden.

De Belangrijkste Formules: Nuplus, een oude formule in een nieuw jasje.

De producten zijn uitstekend geschikt voor iedereen. Zij helpen gezonde mensen optimale gezondheid te bereiken en mensen met een slechte gezondheid een betere gezondheid. Kinderen, baby’s en volwassenen kunnen allemaal van deze producten profiteren omdat het superieurevoedende kruiden zijn voor dagelijks gebruik.Deze formule voorziet vooral de cellen en de belangrijkste organen van het lichaam van voeding, resulterend in een algeheel gevoel van welzijn. Het lichaam reageert snel op de voeding. De energie die de lichaamscellen door de Nuplus kan genereren ligt  hoger van met welke voeding dan ook . Nuplus versterkt alle lichaamssystemen en verbetert daarnaast ook het effect van alle andere Sunrider Formules.

Calli een reinigende Kruidendrank.

Calli is een reinigende en opwekkende kruidendrank. Door de kruidenzakjes in heet water te doen, krijg je een heerlijke thee. Het is in verschillende smaken te krijgen: Calli Naturel, Calli Kaneel (werkt verwarmend), Calli Mint (werkt verkoe­lend) Ook is er Calli Nacht, een thee die slaapverdiepend en ontspannend werkt. Een zakje bevat 2,5 gr. kruiden en is luchtdicht verpakt. Ver­krijgbaar in dozen van 10, en 60 stuks. Van één zakje moet minstens ca. 1 liter thee worden gemaakt, maar zeker in het begin mag het ook 2 liter zijn. Dit omdat de reinigende werking anders te sterk kan zijn. Het is géén goed idee een zakje in een kopje te dompelen en dan weer te gebruiken. De kruiden lossen namelijk de eerste keer op en het tweede of derde kopje bevat dan geen kruiden meer. Beter is één grote pot te zetten en deze te bewaren. De thee is koud ook heerlijk.

De in Calli gebruikte groene theeblaadjes van de cameliaplant, dienen als dragers voor de werkzame kruiden. De blaadjes hebben van zichzelf een sterke antioxidante werking. Dr. Chen heeft de blaadjes zo bewerkt dat de kruiden er aan vastplakken. De kruiden laten los in water. Het is belangrijk dat de thee wordt gemaakt met water van ten hoogste 80°C, omdat de kruiden bij hogere temperaturen hun werking verliezen.

Deze eeuwenoude formule versterkt het concentratievermogen en de mentale weerbaarheid. Calli vergroot en verbetert het reinigings- en uitscheidingspro­ces van de lichaamscellen. Calli werkt ook alkaliserend. Zodoende wordt de balans hersteld die in ons westerse eetpatroon vaak ontregeld is door een teveel aan zuurvormend voedsel. Afvalstoffen die bij de spijsvertering vrijkomen worden sneller afgevoerd.

Het ingrediënt Camelia Sinensis werkt cholesterol verlagend. Het heeft een extra voedende werking op de lever. Ook is het een sterk antioxidant, wat de schade van stress en vervuiling verhelpt. Als je Calli na de maaltijd gebruikt, helpt het bij de vetstofwisseling. De thee helpt ook bij de verwijdering van afvalstoffen uit membranen en longen, waardoor het lichaam snel­ler herstelt van verkoudheid en griep.

 Meest waargenomen effecten

·  verbeterde concentratie

·  groter uithoudingsvermogen

·  verminderde vetzucht door effectieve vertering van vetten en daardoor een gunstig effect op het cholesterolgehalte

·  snellere afvoer van gifstoffen uit het bloed

·  positief effect op huid en longen, sneller beter na verkoudheid

·  verhoogde afvoer van gist uit het lichaam

·  minder behoefte aan koffie, zwarte thee en suiker.

Ingrediënten

Alle smaken bevatten de volgende ingrediënten: cameliablad, perillablad, morischors-extract, alismawortel-extract, imperaatwortel. Er zit munt in

Calli Mint en kaneel in Calli Kaneel.

Gebruik

Neem voor het maken van Calli thee het liefst gezuiverd, verlevendigd water of bronwater van ten hoogste 80°C. Bij een hogere temperatuur gaan namelijk de vitamines, de enzymen en essentiële oliën verloren. Doe gewoon een laagje koud water in de theepot en schenk er kokend water bij, of laat kokend water afkoelen tot 80 graden.

Na 3 minuten trekken kun je de thee drinken. Met 1 zakje Calli maak je ca.1 à 3 liter thee. Drink minimaal 1 liter verspreid over de dag.

Calli kan zowel warm als koud worden gedronken en is heerlijk met een druppeltje Suncare. De inhoud van de gebruikte zakjes strooi je als compost bij je planten.

 

calliCalli-Nacht –v

Calli-Nacht heeft een andere samenstelling, hier ligt de nadruk op de voedende werking. Calli-Nacht voedt het zenuwstelsel en de reinigende organen.

Calli Nacht bevat een combinatie van kruiden die voor 75% de hersenen en het zenuwstelsel voedt en voor 25% reinigend werkt. Deze kruidencombinatie helpt de hersenen en het zenuwstelsel tot rust te komen. Het gevolg is een gezonde diepe slaap met dromen, die verwerking van gebeurtenissen van de afgelopen dag mogelijk maken. De psyche ruimt oude onafgelaten zaken op. Met als effect dat je de volgende dag meer uitgerust en weerbaarder bent. Je kunt de thee ook overdag drinken.

Calli nacht zorgt overdag voor rust, en ’s nachts voor dieper slapen. Calli-Nacht versterkt het doorslapen, minder het inslapen.

 Meest waargenomen effecten:

· verbeterde, diepere slaap

diepere dromen

· uitgerust wakker worden

· verbeterd gevoel van evenwichtigheid in het leven

 

Ingrediënten

Passiebloem, polygonum multiflorum, jujubezaad, imperaatwortel, poria, cameliablad, saliewortel, rozebottel, imperaatwortel en wintermeloenpitten.

Fortune Delight een reinigende kruidendrank.

Deze verfrissende kruidendrank optimaliseert de energiecirculatie in het lichaam, stimuleert de ingewanden en bevordert zo reiniging en afvoer van giftige stoffen en de afvoer van opgelost vet. Fortune Delight bevat essentiële mineralen en anti-oxidanten. Het is goed te combineren met een maaltijd en met Vitalite Caps.

Fortune Delight reinigt en werkt verkwikkend. Het is een tot poeder verwerkte kruidencombinatie, verpakt in zakjes van 3 gr. per 10, 20, of 60 stuks. Fortune Delight gebruik je in koud of warm water, als thee, of door andere dranken of voedsel. Eén zakje van 3 gr. maakt ongeveer ¾ à 1 liter thee. Verkrijgbaar in vijf smaken: Origineel, Citroen, Perzik, Framboos en Kaneel.

Meest waargenomen effecten

 • snellere afvoer van vetstoffen
 • betere afvoer van afvalstoffen, waaronder gist
 • grotere weerstand, sneller herstel na griep en ziekte
 • neutraliseert de hoeveelheid maagzuur
 • werkt anti-oxyderend
 • snellere afvoer van melkzuur na fysieke inspanning

Ingrediënten

Extract van camelia, citroen, chrysantbloem, jasmijn, lalang graswortel en kruiden voor het aroma.

 Suncare natuurlijk zoet

Suncare is een vloeibaar kruidenconcentraat dat de bloedsuikerspiegel en de werking van de alvleesklier helpt reguleren. Het is krachtig en sterk zoet van smaak. Deze formule is gebaseerd op het kruid Stevia Raubadiana Bertoni, dat voornamelijk in Paraguay groeit en ook veel wordt gebruikt in Japan. Voeg simpelweg een paar druppels toe aan Calli, Nuplus of bijvoorbeeld in yoghurt.

Quinary

Quinary is een melange van 50 unieke geconcentreerde kruiden die veel antioxidanten bevatten. Er zijn letterlijk honderden systemen in ons lichaam die gezamenlijk en individueel zorgen voor de werking van de lichaamsfuncties. Als deze systemen, en hun afzonderlijke componenten, doen waarvoor ze ontworpen zijn, genieten we een goede gezondheid.

De Chinezen geloven van oudsher dat, net zoals het universum uit 5 elementen is opgebouwd, onze lichamen 5 daarmee corresponderende systemen hebben. Quinary is ontworpen om aan de voedingsbehoeften vande 5 belangrijkste lichaamssystemen tegemoet te komen: Immuunsysteem, Hormoonsysteem, Spijsvertering, Ademhaling en Circulatie.

Een systeem dat in balans is, herstelt zichzelf en is zelfregulerend.

De afzonderlijke combinaties die samen de Quinary vormen kunnen ook individueel gebruikt worden:

 

Element Houdt verband met Orgaansysteem Werkzaam product
Hout Lever en galblaas Immuunsysteem alpha20c
Vuur Hart en dunne darm Hormoonsysteem Prime Again
Aarde Milt, alvleesklier, maag Spijsvertering Assimilaid
Water Nieren en blaas Circulatie Lifestream
Metaal Longen, dikke darm, huid Ademhaling Conco
Alle vijf bij elkaar 5 orgaansystemen Quinary

Alpha 20C –v

Het is de voedende combinatie voor het houtelement. Het voedt het immuunsysteem, met name de T-cellen, ondersteunt lever en galblaas en helpt daarmee de schadelijke effecten van chemische stoffen op ons immuunsysteem te elimineren. Het helpt het lichaam bij het in balans brengen van Yin en Yang. Het geeft het lichaam de veerkracht om terug te slaan als het wordt aangevallen door ziekmakende bacteriën of virussen. Maar ook bij te veel stress geeft deze combinatie de psychische veerkracht om op de been te blijven en de stress aan te kunnen. De combinatie voedt zowel het lichaam als de geest. Ook bij spier en pees problemen is er vaak sprake van een overbelasting en daardoor een zwakte van het hout element. Een zakje of 10 capsules per dag doet hier dan wonderen.

Verkrijgbaar in zakjes van 5 gr. per 10 stuks en in capsules in potjes van 100 stuks.

Meest waargenomen effecten

 • verbeterde afweer, minder vatbaar voor ziekte
 • sneller herstel na verkoudheid, ontstekingen of andere ziekten
 • sterker verweer bij stress
 • toename van energie
 • betere doorstroming van levenskracht op littekenplaatsen.

Ingrediënten

Chinese witte bloem, parijskruid, scutellariakruid, paardebloemwortel, imperaatwortel.

Gebruik

1 zakje staat gelijk aan 10 capsules. Gebruik 2 of meer capsules, 3 maal per dag bij de maaltijd. Het poeder kan worden gemengd met een drankje, zoals Calli of water.

Prime Again -v

prime-againIs de voedende combinatie voor het vuur element. Prime Again voedt het hormoonsysteem en brengt het in balans. Het helpt de mens om actie in zijn leven te ondernemen. De organen van het vuurelement, hart en dunne darm, worden door Prime Again ondersteund en gevoed. Het hormoon- of endocriene systeem regelt het regeneratieve vermogen van het lichaam en elimineert de schadelijke gevolgen van stress. Het hormonale systeem is de regulator van alle lichaamsprocessen. Voor zwangere vrouwen en voor vrouwen in of vlak voor de overgang is Prime Again aan te raden. Ook bij gebrek een actie, of de wil om in actie te komen is deze combinatie heel geschikt Verkrijgbaar als capsules in potjes van 100 stuks.

Meest waargenomen effecten

·  toename van vitaliteit en grotere actiebereidheid

·  minder stressgevoelig

·  gevoel van verjonging

·  sterker en evenwichtiger libido

·  afname van menstruatieklachten en emotionele schommelingen.

Ingrediënten

Chinese yam, veertigknopenwortel, preizaad, champignonpoeder,

kornoel­jevrucht, papiermoerbei, eucommiaschors, Mongoolse kruipervrucht, mo­rindawortel, bremraap, segawortel, venkelzaad, lyciumvrucht.

Gebruik

2 of meer capsules per dag bij de maaltijd.

Assimilaid-b

Het aarde-element. Het aarde element staat voor omzetting en verwerking van alles wat lichaam en geest binnenkomt. Het voedt het spijsverteringssysteem en helpt bij verwerking van emoties. Verkrijgbaar in capsules in potjes van 100 stuks.

Assimilaid voedt het spijsverteringssysteem en brengt dit in balans met andere orgaansystemen. De organen die door Assimilaid worden gevoed, zijn maag, alvleesklier, dunne darm en milt. Assimilaid brengt ook de spijsvertering en het zenuwstelsel met elkaar in evenwicht. Wanneer men in het leven te veel emoties of andere psychische gebeurtenissen te verwerken heeft, of te veel piekert, dan helpt Assimilaid. Opgelost in water is het een aangename drank die helpt om rustiger te slapen

Meest waargenomen effecten

 •   betere spijsvertering, afname van indigestie
 •   optimale verwerking en opname van voedingsstoffen
 •   verbeterde verwerking van emoties
 •   minder last van energiedips na de maaltijd
 •   helpt verschillende voedingsstoffen te verdragen
 •   betere nachtrust.

Ingrediënten

Ginsengwortel, atractylodeswortel, sinaasappelschil, pinelliawortel, ‘poria’ paddenstoelpoeder, zoethout, venkelzaad, amoniumzaad, munt.

Gebruik

2 of meer capsules, 3x per dag bij de maaltijd. Ook te gebruiken als thee, maak de capsule open en leeg de inhoud in een kop Calli of water. Gezoet met een druppel Suncare is het heerlijk. Werkt in warm water rustgevend en is dus prettig om in te nemen voor het slapen gaan.

Lifestream –v

LifestreamLifestream voedt het waterelement. Dit bestaat uit het circulatiesysteem van vloeistoffen in het lichaam zoals, bloed- en lymfe- vocht. Op geestelijk niveau helpt het om dingen makkelijker los te laten. Het is verkrijgbaar in capsules in potjes van 100 stuks.

Lifestream ondersteunt de bloedomloop, de lymfecirculatie en de afvoer van afvalstoffen naar nieren en blaas. Ook versterkt Lifestream de bloedvaten. Wanneer het leven niet stroomt en men de neiging heeft somber te zijn, of vasthoudt aan gewoonten of personen, helpt Lifestream de levensstroom weer op gang te brengen of langzaam meer soepelheid in het omgaan met het leven te brengen.

Meest waargenomen effecten

 •  gelijkmatige bloeddruk
 • verbeterde bloedcirculatie
 • verbeterde circulatie lymfevocht
 • optimale afvoer van afvalstoffen naar de nieren
 • versterkt zenuwstelsel en vermindert somberheid.

Ingrediënten

Kassiatora-zaad, gou teng, soforabloem, pinelliawortel, sinaasappelschil, dwerglelie-turfwortel, champignonpoeder ‘poria’, gemberwortel, ginseng­wortel.

Gebruik

2 of meer capsules 3x per dag bij de maaltijd.
 

Conco –v

Conco voedt het metaalelement, het versterkt het ademhalingssysteem. Het helpt de mens met kracht en stevigheid in het leven. Verkrijgbaar als capsules in potjes van 100 stuks.

De opname van zuurstof is essentieel voor een goed functionerend lichaam. Als zuurstof goed wordt opgenomen, versterkt het tegelijk het immuunsysteem en daarmee ook de andere systemen. Hoe optimaler de longen werken, hoe vitaler we zijn. Conco voedt de ademhalingsorganen en beschermt deze tegen beschadiging. Op psychisch gebied geeft Conco meer structuur, duidelijkheid en houvast.

Meest waargenomen effecten

 • sterkere afweer tegen verkoudheid en griep
 • vitaler, minder snel vermoeid
 • verbeterde darmwerking
 • vermindering van allergische reacties
 • afname van koorts en pijnklachten, zoals hoofdpijn
 • verbeterde kwaliteit van de huid
 • verlichting bij verstoppingen Het meest effectief in combinatie met Assimilaid, Fibertone en Calli thee.

Ingrediënten: Munt, zilverbloem, chuan-xiongwortel, goudenbelvrucht, Chinees katte­kruid, klokbloemwortel, amerikaanse lavaswortel, engelwortel, zoethout, bamboeblad, kliszaad, rietwortel.

Gebruik

2 of meer capsules, 3 maal per dag bij de maaltijd

Gebruiksaanwijzingen

Nuplus: eet naar behoefte, minimaal 1 zakje per dag. Meng een zakje met je favoriete sap, met water met een paar druppels Suncare, met fruit en water, in biogarde, rijstemelk, sojamelk, of evt. door je muesli. Het kan ook gewoon door Calli of Fortune Delight worden geroerd.

Calli: Kook een liter water, doe er een kop koud water bij. Laat een zakje Calli er 5 minuten in trekken. Drink het warm of koud en zoveel als je wilt. Het is ook heel lekker met verse citroen en Suncare. Calli Nacht is fijn voor ‘s avonds.

Fortune Delight: Mix een 3 gr. zakje met een liter warm (niet kokend!) of koud water. Voeg evt. Suncare toe om de smaak te versterken. Denk eraan dat de waarde van deze dranken vooral zit in de levende enzymen die ze bevatten. Bewaar ongebruikte porties koel en drink het binnen 24 uur. Fortune Delight mengt het gemakkelijkst in warm water

Quinary: eet 1 tot 3 keer per dag. De inhoud van 1 zakje komt overeen met die van 10 capsules. Heerlijk als warm drankje gemengd met water en Suncare. Kan voor een meer complete drank ook gemengd worden met Nuplus Naturel of Kruidenvariatie en Suncare.

Goed roeren of mixen. Ook kun je het mixen met Vitafruit, Calli of Fortune Delight. Deze combinaties zijn allemaal geheel en al compatible met het lichaam en ze geven je een voldaan en gezond gevoel.

Gebruik dagelijks Nuplus, Calli Quinary en Suncare

Deze voeding en dranken ondersteunen de processen die invloed hebben op de lichaamsfuncties. Ze leggen een fundament voor een goede gezondheid. Ga er bij de suggesties hieronder vanuit dat deze basisproducten hier steeds onderdeel van zijn.

Eet en leef zo gezond mogelijk.

Met andere woorden: deze formules zijn ontwikkeld om een gezonde leefstijl te bevorderen en ondersteunen, niet om ongezonde leefwijzen te compenseren. Het gebruik van Sunriderproducten maakt het vaak wel gemakkelijker om ongezonde gewoonten te doorbreken.

Neem verantwoordelijkheid voor je gezondheid

Verwacht geen ‘magic’ van deze producten, van de dokter of van wie dan ook. Als we zelf verantwoordelijk worden voor onze gezondheid door een gezondere leefwijze te volgen, zullen de ingebouwde zelfherstellende vermogens van het lichaam daar positief op reageren.

We zijn allemaal verschillend.

Standaard oplossingen werken niet voor iedereen. We zijn niet de uitkomst van statistieken. Experimenteer met de verschillende formules en met de hoeveelheden. Sommige mensen gebruiken elke dag een onderhoudsdosering van tussen de 1 zakje ( of 10 capsules) van Quinary, misschien heb jij meer of minder nodig. Als je onzeker bent over de hoeveelheid om mee te beginnen, begin dan met 2 x5 capsules per dag en pas de hoeveelheden aan op basis van de effecten die je in je lichaam ervaart. Merk je weinig resultaat voer dan de dosering op. Pas de hoeveelheden van de producten aan tot je de positieve resultaten ervaart waar je naar op zoek bent en waarvoor je deze producten bent gaan gebruiken. Ga uit van je eigen behoefte. Overleg zonodig met degene die je in Sunrider heeft geïntroduceerd.

Basisprogramma voor 45 dagen

Merk op hoe je lichaam op deze voeding reageert. Het is over het algemeen aan te raden het lichaam minstens 45 dagen te voeden met het Sunrider Basisprogramma dus Nuplus, Calli en/of Fortune Delight, Quinary en Suncare. In deze periode kun je veranderingen gaan opmerken in je gezondheid, reinigingsprocessen en een toenemend gevoel van welzijn. Geef dus niet te snel op, pas liever eerst de hoeveelheden aan. Het lichaam zal je belonen met een toenemende vitaliteit.

Richt je op het bereiken van optimale gezondheid. Sunrider biedt je daarvoor de meest complete basis.

Sunrider heeft nog veel meer uitstekende producten, gericht op totale gezondheid en regeneratie. Sommige producten zijn meer specifiek gericht. Zo zijn er producten voor gezond afslanken, voor een betere mentale concentratie, voor een soepel verloop van menopauze, voor sterkere botten en spieren, voor betere sportprestaties en uithoudingsvermogen alsmede een uitgebreide serie producten voor persoonlijke verzorging, huidverzorging en cosmetica. Alles van de hoogste 100% zuivere en geconcentreerde kwaliteit en vanzelfsprekend dierproef- en gentechvrij.

Je kunt jonger worden dan je bent en langer gezond leven dan je denkt.

Het blijkt dat lang leven maar voor 20 procent met genetica (sterke genen) te maken te heeft en voor 80% met leefstijl.

In Okinawa zijn meer dan 600 mensen die ouder zijn dan 100 jaar. 30 procent van de 100-plussers zijn in uitstekende mentale en fysieke conditie. Veel van hen zijn fitter dan mensen die 30 jaar jonger zijn. Zo’n 90 procent van deze groep blijft zelfstandig wonen tot de leeftijd van 92 jaar.

Wij in het westen, leven wel langer in deze tijd dan een paar eeuwen geleden, maar de tijd die we in gezondheid door brengen is korter! De tijd die we langer leven blijken we te leven met kwalen! Vrouwen worden gemiddeld ouder dan mannen.

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat veel bewegen (werken in de tuin, wandelen en tot late leeftijd dagelijks actief blijven) en veel mentale oefeningen doen (om hun Mind actief te houden) belangrijk zijn om lichaam en geest zo lang mogelijk in goede conditie houden.

Ook een hoog gehalte aan vitamine E, dat een beschermende werking heeft op de hersenen werkt sterk levensverlengend. Daarnaast werkt een sterke sociale structuur en lang actief blijven in de gemeenschap mee aan een blijvende goede gezondheid.

Wat bijzonder is aan Sardinië is dat mannen en vrouwen gelijk opgaan i.p.v. de traditionele 3 tot 4 keer zoveel meer vrouwen die ouder worden. Zij hebben ook een sterk sociaal systeem dat hun de kans geeft hun emoties te delen en kwetsbaar te zijn en te worden opgevangen door hun netwerk. Hier zijn de gemiddelde 100- plussers minder depressief dan de gemiddelde 60-plussers. De 100-plussers worden ‘expert survivors’ genoemd, de 80-plussers ‘master survivors’. Wat men vindt bij de expert survivors zijn 16 persoonlijkheidskenmerken die meer voorkomen: 100- plussers zijn dominanter en willen alles graag op hun manier gedaan hebben. Ze laten niet met zich sollen. Ze zijn niet goedgelovig en nemen alles met een korreltje zout. Ze willen graag de essentie weten en zijn niet tevreden met een oppervlakkig leven. Het zijn mensen die nadenken over de levenszaken. Ze zijn eerder praktisch dan idealistisch.! Ze zijn meer relaxed in hun dagelijks leven en laten zich niet makkelijk meeslepen door stress en chaos. Ze zijn sterk maar niet rigide. Ze bewegen graag en zitten niet graag stil. Ze blijven ook niet lang hangen in wat er is gebeurd, ze relativeren en laten los. Ze zijn optimistischer gestemd en zien de positieve kant. Ze leven niet in excessen maar doen de meeste dingen met mate.

Samenvatting: Eet gezond, beweeg elke dag, blijf niet hangen in het verleden (loslaten), maak vrienden en blijf sociaal, blijf je hersenen inspannen en blijf geïnteresseerd in het leven, eet veel soja en broccoli, lach veel en heb hobby’s, eet minder dan vol, eet veel sojaproducten en have a whole lot of fun!’ Als je niet langer leeft, dan maakt dat niet uit. Je hebt ervan genoten.

Sunrider producten sluiten hier perfect op aan: ze leveren een grote variatie in planten, bevatten soja,

geven je een voldaan gevoel,

brengen lichaam en geest in balans waardoor je niet overeet,

brengen lichaam en geest in balans waardoor je makkelijker ‘loslaat’,

leveren een hogere kwaliteit voeding voor de cellen,

een betere afvoer van afvalstoffen,

zorgen voor meer weerstand tegen ziektes,

sneller herstel, zijn de perfecte vetarme producten met veel variatie,

geven je energie waarmee je lichaam beter functioneert en je zelf meer van het leven kunt genieten.

Dus……….

Hebt u nog vragen, wilt u producten proberen of kopen, kijk op http://www.life.nl Of neem contact op met degene van wie u dit boekje gekregen hebt.

U kunt ook bellen met Nick Heising 020.6924584 of mail naar nick@life.nl