theeAls je het allemaal bij elkaar zet, dan lijkt het bijna ongeloofwaardig, zoveel gezondheid voordelen als groene en zwarte thee hebben.De gezondheidsvoordelen van groene thee worden door onderzoek keer op keer bevestigd.

Het nieuwste feit is dat blijkt groene thee ook goed voor de mondgezondheid.

 


Het beschermt tegen een slechte adem, tandbederf en zelfs mondkanker! Het onderzoek werd gedaan door Israel’s Institute of Technology. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Oral Biology.

Het zijn de polyfenolen in de thee, dat zijn antioxidanten, die de mondgezondheid in stand houden en zelfs verbeteren. Het gaat dan vooral om het polyfenol EGCG.

Door de bereiding van groene thee vermindert de cafeïne en neemt het gehalte polyfenolen toe.

Een ander voordeel van thee drinken en dan met name groene thee is dat mensen het meestal zonder melk en suiker drinken. Eerder onderzoek liet al zien dat groene thee bescherming biedt tegen kanker, hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer.

Polyfenolen in thee hebben antivirale eigenschappen en gaan daarmee Ontstekingen tegen. De polyfenolen zijn krachtige antioxidant stoffen wat hun anti ontstekingseffect verklaart. De thee voorkomt ook een slechte adem door de stinkende sulfurcomponenten te veranderenm, zo blijkt ook uit het onderzoek naar het effect van groene thee, in het tijdschrift Archives of Oral Biology.

Calli thee van Sunrider is gebaseerd op groene thee, de blaadjes in de zakjes en daarbij zijn er een aantal extra kruiden die zorgen voor een krachtig afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Met alle effecten op een rij gezet, is het een haast magische wonderdrank met vele krachtige gezondheids bevorderende eigenschappen. ( zie alle andere onderzoeken/ artikelen)

Het zelfde geldt voor Fortune Delight wat een andere samenstelling heeft maar dezelfde basis van groene thee en kruiden. OOk deze combinatie is eenkrachtige antioxidant combinatie. Naast alle hier genoemde eigenschappen heeft Fortune ook nog eens de eigenschappen vetten en vetoplosbare afvalstoffen af te voeren.