Groene Thee met Extra KruidenGroene thee heb ik al een keer genoemd, maar ik wil nu je de laatste nieuwtjes doorgeven zodat je nog gemotiveerder bent om groene thee te gebruiken in plaats van gewone thee. Het beschermt o.a. tegen de ziekte van Parkinson. In een studie van de American Academy of Neurologyontdekte men dat de zogenaamde polyphenolen in groene thee muizen beschermen tegen de schade van de ziekte van Parkinson; polyphenolen zijn krachtige antioxidanten welke ook beschermen tegen bepaalde vormen van kanker en vaatziekte.

Een ander ingrediënt van thee, waaronder groene thee, is epigallocatechingallaat oftewel EGCG. Dit heeft een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel, dus dat is belangrijk voor mensen die veel trek hebben in zoet en/of suiker. Waarom is groene thee gezonder dan zwarte thee? Beide komen van dezelfde plant: Camilla Sinensis. Het verschil is dat zwarte thee gefermenteerd wordt en groene thee niet. Door het fermenteren gaan er belangrijke antioxidanten verloren. Advies: het is vele malen slimmer om groene thee te drinken dan zwarte thee. Ook bevat groene thee meer vitamine C.

Meer nieuws over thee: een studie in de Proceedings of the National Academy of Sciences gaf aan dat het aminozuur L-theanine in zwarte, groene thee het immuunsysteem kan stimuleren. Men dronk vier weken 5 tot 6 koppen thee per dag(ongeveer 230 mg L-theanine), met als resultaat dat er een drie- tot viervoudigestijging was van de interferon-gamma productie en de resultaten waren al meetbaar na één week. Dus thee beschermt je ook tegen bacteriën en virussen!

Calli en Fortune Delight zijn beide gebaseerd op groene thee. Ze bevatten daarnaast ook veel andere kruiden en zijn dus nog nog effectiever.

 

Nick Heising,