ziek2.gif

Helft bevolking kampt met chronische ziekte

Uitgegeven: 4 december 2009 09:49

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking lijdt aan een chronische ziekte. Het aantal neemt toe met de leeftijd. Van de mensen ouder dan 65 jaar heeft de helft 2 of meer chronische ziektes.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Chronische gewrichtsontsteking, beroerte, hartaandoeningen en vernauwing van de bloedvaten komen het meest voor in combinatie met andere ziektes.

Deze aandoeningen treffen vooral ouderen. Jongeren en mensen van middelbare leeftijd hebben vaker last van eczeem, astma of migraine.

Chronische aandoeningen gaan vaak gepaard met andere ziektes. Van de bevolking kampt 6 procent zelfs met vier of meer chronische ziektes. Bij 75-plussers heeft nog maar een vijfde geen chronische ziekte.

Migraine

Nederlanders hebben het meest last van migraine. Eén op de acht kampt met deze vorm van hoofdpijn. Ook hoge bloeddruk en gewrichtsslijtage komen vaak voor. De aard van de ziektes verschilt per laag van de bevolking.

Zo hebben mannen het vaakst last van hoge bloeddruk of een rugaandoening, migraine komt op de derde plaats. Van deze hoofdpijnaanvallen hebben vooral jongens en mannen tussen de 15 en 44 jaar last.

Hoge bloeddruk

Onder de 65-plussers kampt meer dan een kwart met hoge bloeddruk. Migraine staat ook bij vrouwen van middelbare leeftijd op nummer één van meest voorkomende chronische aandoeningen.

Jongens en meisjes in de leeftijd tot en met veertien jaar hebben het vaakst last van astma, chronische bronchitis of cara.

Eczeem is de enige chronische ziekte die met het stijgen van de leeftijd minder vaak voorkomt.

Bron: ANP

 

Reactie:

Dit zijn duidelijke en schrikbarende cijfers, vind ik. We leven wel langer maar het overgrote deel van leeft langer met een ziekte zoals duidelijk blijkt.

Zoals uit de het andere artikel( zie link) blijkt wordt de helft daarvan direct veroorzaakt door levensstijl.

Wat zijn de zwakke punten? Gewrichtsontstekingen: een belangrijke factor is, de toestand van het immuunsysteem. Dit wordt zoals je weet, ondermijnt door stress en voor al door de verkeerde voeding. Voeding die te zeer zuur vormend is ondermijnt het functioneren van de lever, overbelast het lichaam met zure afvalstoffen die het vooral rondom de gewrichten opslaat. Daardoor ontstaat gewrichtslijtage en ontstekingen. Callithee, nuplus en quinary kunnen hier tesamen met Joi goed werk doen.

Migraine: het is onduidelijk wat de precieze oorzaak van migraine is. Maar wel duidelijk is dat stress, verstoorde energievoorziening, gebrek aan zuurstof in de hersenen daar een rol in spelen. Opnieuw de basis producten, kunnen hier een grote rol spelen. Nuplus zorgt er voor dat er meer energie geproduceerd kan worden. Evergreen kan zorgen voor meer rode bloedlichaampjes die daarmee de zuurstof voorziening naar de hersenen kunnen verbeteren.

Eczeem kan sterk verbeteren met een verbeterde darmwerking en ander eten. Repen, Nuplus, en Calli op nieuw kunnen hier goed werk doen.

calli nuplus quinary foto

Hoge bloeddruk, ook daarvan is geen directe oorzaak bekend. Maar er lijkt een verband opnieuw met voeding, voor het teveel aan zout en te weinig kalium in het eten lijken een rol te spelen. Stress is uiteraard een factor. Een verandering in eetgewoontes waarbij op nieuw de basisproducten kunnen helpen en Ese, kunnen hier een positieve rol spelen.

Sowieso zorgen de basis producten voor 80 verschillende kruiden die alle organen en functies voeden, iets waar je met gewone dagelijkse voeding, al dan niet uit de natuurwinkel, nooit aan toe komt. Ook zorgt deze producten ervoor dat het lichaam in balans komt. Een lichaam in balans geeft duidelijker signalen wat het nodig heeft om in balans te blijven waardoor de kans op ziekte en zeker ernstige ziekte drastisch afneemt, zo niet naar vrijwel 0 gaat.

Dus……eet Nuplus, Quinary en drink Calli en/ of Fortune en je weet vrijwel zeker dat je niet tot de hierboven genoemde categorie zult behoren. zie ook link naar het andere artikel.

Dit artikel is geschreven door drs Nick Heising, naar aanleiding van eigen kennis en ervaring.