Hercal is natuurlijke Calcium is een essentieel element voor onze gezondheid. Het speelt een belangrijke rol in de spijsvertering processen en de goede werking van het hart en natuurlijk de opbouw van de botten, maar ook vormen de botten het reservoir waar het lichaam uit put als het calcium nodig heeft Calicum speelt een belangrijke rol in de spieren en bij de omzetting van voedsel.

Wist je dat Calcium de verbranding van vet versnelt en de opslag van vet in vetcellen remt? Dat blijkt uit onderzoek van Michael Zemel van de universiteit van Tennessee. Zemel ontdekte dat mensen op jaarbasis vijf kilo vet per jaar kunnen verliezen als ze hun calciuminname verhogen. Vooral het vet rond het middel verdwijnt.Mensen vallen sneller af als ze meer calcium gebruiken. Epidemiologen hadden al ontdekt dat mensen slanker zijn naarmate ze meer calcium gebruiken. Calcium is dus essentieel voor een goede gezondheid.

Een andere reden om te zorgen voor voldoende calcium is dat de meeste mensen te veel zuurvormend voedsel eten, wat in het lichaam gecompenseerd moet worden. Alles wat we eten wordt omgezet in een zuur of een base. Eigenlijk zouden we 80% base vormend voedsel moeten eten( fruit en groente) en 20 % zuur vormend voedsel. Bij de meeste mensen ligt deze verhouding andersom. Alle chemische processen in het lichaam worden daardoor beïnvloed. Het lichaam neutraliseert dat met calcium. Dan kun je je voorstellen waardoor botontkalking onstaat En waarom je extra calcium nodig hebt.

Wanneer de calcium niet in de voeding zit, dan haalt het lichaam het uit de botten. Wanneer mensen veel zuurvormende voedsel eten dan is er extra Calcium nodig. Er zijn veel Calciumsupplementen, de meeste daarvan bevatten een vormvan calcium die niet of nauwelijks opneembaar is gewoon kalk, daar kan het lichaam weinigmee. Het lichaam kan wel de calcium zoals ie in een plant zit verbonden met andere stoffen, gebruiken. Ook veel melk drinken is geen goed idee, het zorgt voor verzwakking van de botten ipv versterking.Wel een goed idee is in de zon gaan zitten( produceert vit D) of vitamine D3 extra nemen, dat zorgt voor een betere calcium opname.

Dit is de vorm van Calcium in de Herbcal van Sunrider.bevat geconcentreerde planten met daarin Calcium. Herbcal is een kauwtablet die goed smaakt en gemakkelijk te gebruiken is.Versterk je botten, val af, Neem extra Herbcal meer info over gezondheid