succesvolHoe wordt je succesvol ?

Iedereen heeft ambities als hij jong is. Dan wil je president(e), brandweerman, modeontwerpster, verpleegster, enz worden. Je wilt groter, meer en beter worden dan je bent. Dat zit in ons mensen, ergens weten we dat alles mogelijk is. Maar in de loop van het leven laten we ons door van alles en nog wat af leiden. De wensen verdwijnen door twijfels en uiteindelijk worden ze niet wat ze eigenlijk willen zijn.

Zo gaat het ook met succesvol zijn. Mensen willen succesvol zijn maar laten zich afleiden. Het verschil met succesvolle mensen is dat die zich niet laten afleiden van wat ze willen, ze blijven geloven in hun ideaal. Ze kiezen er voor een succesverhaal te maken van hun leven.

Wanneer je afgeleid bent, dan kan er toch later in je leven weer een soort van klik van bewustwording op treden die je doet beseffen dat je een ideaal hebt en deze wilt bereiken in je leven.

Visie is essentieel in dit proces.

Denk aan het 5 elementen proces. De visie, het hout element is essentieel in het veranderen van je koers. De visie leidt tot een verandering in actie (het vuur element).

De actie geeft je dan weer andere ervaring (aarde element).

De andere ervaringen zorgen voor het veranderen van je overtuigingen (metaal element) en dit op zijn beurt geeft je een ander gevoel over jezelf (water element).

Wat dan weer de veranderde visie versterkt.

Succesvolle en rijke mensen hebben andere overtuigingen over zichzelf (metaal element) dan niet succesvolle arme mensen.

Wanneer je kijkt naar wat je nu denkt, dan kun je zien dat dat het resultaat is van je verleden, alle dingen die je gedacht en ervaren hebt in het verleden en je overtuigingen van je ouders.

Vraag je je dat wel eens af? Waarom denk ik nu wat ik denk?

Wat je nu denkt is JOUW gedachte en je kunt, wanneer je deze bewust bent, ook een andere kiezen. Dus in plaats van te denken dat je iets niet kunt of niet bent of beperkt bent, kun je denken dat je alles kunt bereiken wat je wilt, alles kunt zijn wat je wilt, een bijdrage kunt leveren aan het welzijn van zoveel mensen, als je dat wilt.

Waarom kiezen mensen om te denken dat ze falen? En ze falen dan ook!

Vraag je af: Wat is mijn doel waarom ik denk wat ik denk?

Als dat niet duidelijk is, of wanneer je het je niet helpt kies dan een andere gedachte.

Succesvolle mensen denken voortdurend aan het succes, wat ze willen en hoe daarmee een bijdrage kunnen leven en hoe ze daarmee zich beter voelen.

Veel (niet succesvolle) mensen denken eraan dat ze dingen NIET hebben of kunnen hebben die ze wel graag willen, dus creëren ze daarmee ook dat ze dat niet hebben of kunnen.

Wat JIJ wilt dat je bereikt, dat is belangrijk. Vergeet de negatieve dingen die anderen denken. Wat anderen denken zijn vaak een weerspiegeling van je eigen negatieve gedachten.

Iedereen wil succes. Maar velen hebben een kern overtuiging die ze afleidt van dat doel.

Niemand kijkt waarom ze geloven wat ze geloven. Ze denken dat je ideeën gewoon waar zijn, maar vragen zich je niet af waarom ze dat denken.

Een voorbeeld van die afleiding is: Veel mensen denken dat rijke mensen iets slechts moeten doen om rijk te worden. Veel mensen denken dat rijke mensen iets weg nemen van anderen.

Maar daar klopt niets van want die overtuiging gaat er vanuit dat de taart beperkt is dat is niet waar.er is nu meer rijkdam dan ooit te voren (die is dus in de loop der eeuwen gegroeid!). Er is geen grens aan rijkdom van de mensheid.

Of de andere overtuiging. Rijke mensen moeten slecht zijn. Dat zou betekenen dat Bill Gates de slechtse mens op de wereld is want hij is de rijkste man ter wereld.

Onzin natuurlijk, de man geeft meer hulp en geld aan liefdadigheidsprojecten, dan vele landen in de wereld.

Het belangrijkste struikelblok in het veranderen van de koers in je leven, is je denken en zijn vooral je overtuigingen.

Om je zelf te veranderen moet je onderzoeken waarom je denkt wat je denkt? Wat zijn gedachten patronen. Door het gedachten patroon bewust te worden, kun je het veranderen.

Als je een visie hebt is het belangrijk om deze voortdurent bevestingen. Praat over je idealen en laat je niet afleiden door alle nieuws en trivialiteiten enz.

Succesvolle mensen kiezen daarvoor en en jij kunt dat ook.

De basis ligt vooral in hoe je met je zelf omgaat. Jij kunt niet succesvol zijn als je je zelf niets waard vindt. Hoe kun je veel geld verdienen met een overtuiging dat je niets waard bent?

Dus is het belangrijk dat je zelf waardeert, dat je zelf goed vindt. Dat je ziet hoe uniek je bent. Als je dat ziet dan zie je ook dat je je leven, je tijd en acties belangrijk zijn, voor jou.

Wanneer je dat gaat denken zullen anderen dat voelen en die anderen zullen je ondersteunen en waarderen, want jij waardeert je zelf.

Anderen zullen ook jouw idee over jezelf bevestigen en je met respect benaderen.

Dat geeft je een goed gevoel( water element)

Dat gevoel leidt tot passie, dit is de energie waarmee je iets doet. Je kunt de passie voelen van mensen, het is een trilling die je kunt waarnemen.

Passie is zoveel sterker dan alleen denken.

En dat versterkt weer je ideaa( hout element). een visie kan zich verwerkelijken als ie konkreet gemaakt wordt, dus omgezet wordt in doelen. Dan komt de Actie (vuur element van zelf) .Het is belangrijk de doelen op te schrijven.

Er zijn lange termijn doelen, maar ook dagelijkse doelen. Wat wil je vandaag bereiken en gedaan krijgen? Zoveel te duidelijker de doelen zijn, zoveel makkelijker dat leidt tot actie.

De actie leidt weer tot positieve ervaring.

Die verandering van koers kan leiden tot angst. Want je verandert het oude beeld wat er was van je zelf. Je groeit, je stapt over je eigen grenzen, je stap in een onbekend gebied, dat is eng.

Dan is er passie, liefde en angst. Deze botsen. Het is belangrijk beide te onderkennen en niet te onderdrukken.

Maar passie/liefde is sterker dan angst. Als je verliefd wordt op je ideaal dan zal dat je angst verdrijven.

Dus het op weg zijn naar je visie, je ideaal, leidt tot angst en je komt ook steeds weer hobbels tegen. De meeste mensen geven op. Veel mensen zijn zo bang voor hun angst dat ze die laten overwinnen. Dat wil zeggen ze doen alles om de angst te vermijden. Dan wint de angst. Succesvolle mensen gaan door wat er ook gebeurt. Ze zijn zich bewust van het proces en kiezen voor de liefde en de passie. Ze zien de obstakels als iets wat ze sterker maakt. Succesvolle mensen gaan door door door.

Succes komt dus niet vanzelf, je moet het creëren. Je kunt van succesvolle mensen ook leren hoe zij het doen, wat ze denken, wat hun overtuigingen zijn. Leer ervan, haal er uit wat voor je past. Laat je niet afleiden! Angst en tegenslag horen bij dit proces.

Geloof in je zelf, dat ben je waard! Laat je niet afleiden.