herb caCALCIUM: heb je je supplementen al gehaald?

In een nieuw onderzoek van de American Cancer Society, is geconstateerd dat zelfs mensen met minder dan de aanbevoelen hoeveelheid calcium in de vorm van supplementen, het risico op kanker van endeldarm sterk verminderden. Opvallend was ook dat er de mensen die supplementen namen ook een verminderd risico hadden in vergelijking met mensen die zuivelproducten aten.

Het onderzoek was bijzonder uitgebreid. Onderzoekers volgden meer dan 120,000 mannen en vrouwen tussen de 50 en 74 over een periode van vijf jaar. De mensen die meer dan 500 mg calcium per dag namen waren over het algemeen gezonder, slanker en minder vaak endeldarm kanker te hebben.Voor hen die de meeste calcium uit een supplement kregen was de vermindering zelfs 31 %.

Waarom zijn zuivel producten niet zo effectief? Sommige substanties worden in verband gebracht met kanker, zoals hormonen (natuurlijke en chemische die in de melk aanwezig zijn) groeifactoren en verzadigde vetten volgens hoofd onderzoekster Marjorie McCullough, een voedings epidemioloog van de ACS. Het elimineren van deze elementen is waarschijnlijk de reden dat calcium supplementen zoveel effectiever zijn. Zuivelproducten zijn een mix van allerlei stoffen en calcium in de supplementen is alleen calcium.

Na jaren van klinisch onderzoek, concludeerde Dr. Hans Nieper uit Duitsland, dat calcium orotate één van de drie belangrijke mineralen transporteurs is die het meest actief zijn in het heen en weer gaan door de dubbel gelaagde celwand. Hij vond ook uit dat deze vorm van calcium erg waardevol ontstekingsremmer is bij problemen zoals artritis; arteriosclerosis; retinitis, of ontsteking van ogen, hersenvliesontsteking en dat het erg effectief is tegen psoriasis.

Sunrider heeft een heel bijzonder calciumsupplement, want bestaat uit geconcentreerde planten die veel calcium bevatten. Hierdoor is de calcium vele malen beter opneembaar dan van pure calcium tabletten.