kaneel2 Een fruitshake met nuplus en kaneel is goede manier om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen.

Het is de perfecte voeding, een shake van een aantal verschillende soorten fruit met Nuplus en fruit sap of soya of rijstmelk. De nuplus geeft alle cellen de brandstof die ze nodig hebben om optimaal energie te produceren daarbij geeft het fruit nog extra natuurlijke suikers, enzymen en vitamines. Het is een heel licht verteerbare maaltijd die zowel direct energie geeft als over een aantal uren je lichaam de brandstof en daarmee de energie geeft die het nodig heeft.

Je zult merken dat je er makkelijk een halve dag( afhankelijk van je lichaamsgrootte en spiermassa) op kunt teren.

Fruit heeft als voordeel dat het zowel enkelvoudige koolhydraten(in de vorm van goede suikers) bevat die direct opgenomen kunnen worden en direct energie geven, als complexe koolhydraten die zorgen voor een langere termijn brandstof voor energie. Ook bevat het vezels die de darmwerking verbeteren.

De energie en bloedsuiker spiegel kan verder verbeteren door kaneel ( afhankelijk van de grootte van shake en je smaak,ongeveer een tot een halve theelepel) toe te voegen.

Je kunt natuurlijk ook voor Nuplus fruit(appelkaneel) kiezen.

Kaneel zorgt er voor dat dat de cellen gevoeliger worden voor de insuline, wat op zijn beurt weer nodig is om de ( fruit) suikers in de cellen te krijgen en wat met de kaneel dus effectiever gebeurt.

Ook toevoeging van kaneel aan zoete dingen, denk aan appeltaart, fruit met extra suiker, helpt om je bloedsuikerspiegel beter in balans te houden.

Wanneer je dagelijks een beetje kaneel binnen krijgt dan help je daarmee je bloedsuikerspiegel, zodat je cellen de hele dag door regelmatig hun brandstofvoorraad krijgen en je energie niveau door de dag heen stabiel is.

Het in balans houden van je bloedsuikerspiegel is niet alleen belangrijk voor je energieniveau maar ook op termijn voor de gezondheid van de alvleesklier en daarmee om diabetes te voorkomen.

Dus, neem wat vaker Nuplus appel kaneel, Calli kaneel of Fortune Delight kaneel. Zeker als je besluit appeltaart of iets anders zoet te eten. Doe wat kaneel is je shake, of voeg Fortune kaneel of nuplus kaneel toe aan de shake wat het een aparte krachtige smaak geeft.

Een ander artikel over kaneel op deze site is: Kaneel, goed voor hart en bloedvaten.