pesticideMeten is niet altijd weten

Minister Veerman van Landbouw moet voor de rechter uitleggen waarom hij meetgegevens over landbouwgif geheim houdt.

Een jaar geleden hebben Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu, Consumentenvereniging Goede Waar & Co en ruim zevenduizend burgers de regering gevraagd om de gegevens over landbouwgif in groente en fruit kenbaar te maken. Dit verzoek op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur is onlangs definitief afgewezen. Tegen dit besluit is nu bij de rechtbank een beroep ingesteld. (bron Antroposana, juli 2005)

 

Ik ben blij dat we Fruit- en Groentespoeling hebben, om ons fruit en groente te ontdoen van deze troep, voor zover we niet al biologische fruit en groente kopen, maar ook dat kun je het beste schoonmaken met Fruit en Groentespoeling.

Met  harde groente  zoals  appels en peren, die kun je nog boenen maar zacht fruit in de zomer  bijvoorbeeld kan je niet schoonmaken met zeep of een borstel

De bestrijdingsmiddelen zijn zo gemaakt dat ze op de plant plakken en er ook niet zomaar  met de eerste regenbui afspoelen, dus alleen in het water leggen werkt niet.

Vandaar dat je als je toch zoveel mogelijk gifstoffen wilt vermijden, je zo iets als fruit en groente spoeling  nodig hebt. 
Zelfs met de wetenschap dat een deel voor de plant is opgenomen tijdens het groeiproces.
Ook is het zo met fruit dat de schil vaak de meeste gezonde stoffen bevat  omdat daar de afweer van de plant zit tegen insecten en bedreigingen van buiten. Het zijn die  afweerstoffen net als de kleur van de plant, die voor 0ns het meest gezond zijn.