Overzicht LIFE.NL

 

New Life (in) Development

Gezond, lang en gelukkig leven……

Je kunt veel geld hebben maar zonder een goede gezondheid is het leven niet geweldig.

Wie wil er niet iedereen lang, gezond en gelukkig leven?

Lichaam en Geest functioneren optimaal wanneer we daar optimaal voor zorgen.

Je kunt gezonder, slanker, actiever worden dan je bent omdat het lichaam een zichzelf vernieuwende eenheid is. Je kunt dan zelfs ‘jonger worden'( biologisch) dan je nu bent.  De voorwaarde is dat we het de optimale voeding, rust en beweging geven die het nodig heeft.

Hoe je dat doet, daar gaat deze site over. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het effect van voeding en levenswijze op gezondheid en levensduur. De artikelen op de site zijn geschreven naar aanleiding van de laatste uitkomsten van onderzoek op het gebied van gezondheid en sommigen zijn geschreven naar aanleiding van vragen.

Zelf ben ik door schade en schande ‘wijzer’ geworden. Ik onderzoek en schrijf de laatste 30 jaar over gezondheid en levenswijze. Ik ben opgeleid als psycholoog/psychotherapeut en ik ben door een sportieve levensstijl aan de ene kant en ziekte aan de andere kant, geïnteresseerd geraakt in gezondheid. De laatste 20 jaar schrijf ik hier ook over en coach mensen naar een betere gezondheid en meer balans in hun leven.

Lichaam en Geest zijn niet alleen verbonden maar zijn één. Dat betekent dat je fysieke toestand je geestelijke toestand beïnvloed en andersom. Dus voeding heeft niet alleen effect op je fysieke lichaam maar ook je psychische gesteldheid. Dat geeft allerlei mogelijkheden om met behulp van voeding je beter te voelen. 

Heb je zelf een vraag stuur ‘em dan en ik geef commentaar, schrijf er een artikel over of geef( alles helemaal vrijblijvend het is aan jou wat je er mee doet) advies.

Stel je vraag…..

Overzicht van de onderwerpen op de site