Het is al weer een maand lang zomer( meteorologisch gezien)  Dit is de periode van het vuur element in het vijf elementen model, waar de zomer bij hoort. Het past precies.

Het vuur element heeft als kenmerk dat het snel en heftig is, opstijgt en uitzet, maar ook dat het snel uit blust. Over het algemeen hebben we dan ook genoeg energie in de zomer, maar we lopen het risico dat we snel uitgeblust raken of dat die energie met ons op de loop gaat. Denk aan mensen die als het warm wordt, ook ‘heethoofdig’ worden of hoe je ‘je hoofd kwijt kunt raken’ in seksuele opwinding (of verliefdheid), ook een duidelijk geval van ‘oververhitting’. Als het fysiek té warm wordt kunnen veel mensen daar niet tegen, hun energie raakt dan snel uitgeput. Om die energie balans beter in evenwicht te houden is er ‘prime again’.

Prime again , de vertaling van deze term is ‘opnieuw jong’, geeft je energie en zorgt er voor dat je ‘in actie komt’, dat je dingen doet en niet uitstelt. Maar het brengt je ook terug in balans als er teveel actie is. Het zorgt er dus voor dat het vuur stabieler is en in balans met de andere elementen, zodat je niet ineens uitgeblust bent.

Dus ook in tijden dat je er moeite hebt dingen voor elkaar te krijgen of actief te worden, dan helpt ‘prime again’. Prime again versterkt en balanceert het hormoonsysteem, waardoor alle processen in het lichaam beter verlopen. Het geeft het gevoel van ‘jong zijn’.Het is effect is dat je je beter, actiever en vitaler voelt.

Twee prime again, naast de quinary zorgt dat je een actieve zomer hebt en minder last van alle vormen van ‘teveel’ warmte op alle gebieden.