Squalane: Een natuurlijk vochtinbrengend wonder: Squalane Eén van de belangrijkste ingrediënten in de Kandesh 2000 huidverzorging en cosmeticalijn is squalane, een hypoallergeen,parfum vrije natuurlijke vochtinbrenger die de huid verzacht.

Wat is Squalane?

Squalane is een bestanddeel dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam.Ons lichaam maakt van squalene, door enzymatische veranderingen, squalane in onze huidcellen, zodat het ons lichaamseigen huidvet aanmaakt.Het gebrek aan squalene is één van de redenen waarom onze huid verouderd.In een gezonde jonge huid kun je wel tot 14% squalene en squalane aantreffen.Helaas is de huid zijn vermogen tot produceren hiervan kwijt na het 25 ste levensjaar.Squalene is een vettige olieachtig bestanddeel van de huid. Sunrider stopt in de Kandesh producten de natuurlijke squalane, een verzorgende vochtinbrenger die de huid vrij laat ademen en waarbij de natuurlijke celactiviteit kan blijven plaatsvinden.Squalane tref je aan in verschillende bronnen in de natuur, van groente tot vis.Sunrider is een ecologische en omgevingsvriendelijk bedrijf en heeft daarom plantaardige squalane gezocht. Sunrider vond olijfolie de allerbeste natuurlijk bron van squalane. Daarom heeft Sunrider olijfolie gebruikt om de Kandesh 2000 lijn te perfectioneren.Olijfolie wordt al duizenden jaren gebruikt als vochtinbrenger voor de huid.Door een nieuwe techniek te gebruiken is Sunrider in staat uit olijfolie squalane te halen, een stabiele, niet oxiderende olie. Het belangrijkste bestanddeel van olijfolie.Squalane is een natuurlijke olie en glijmiddel dat de huid open laat om vrij te ademen, de natuurlijke celactiviteit te behouden en deze helpt de huid om niet te hard en dik te worden(eelt).Het proces van olijf tot squalane is delicaat.Alleen de allerbeste olijfolie wordt gebruikt. Door een heel precies proces van distillatie wordt er een kleurloze, reukloze vloeistof gecreëerd.Een verdere distillatie en andere natuurlijke processen transformeren squalene in squalane.

Voordelen van Squalane

Squalane is de enige olie die zich met water vermengt. Andere oliën die gebruikt worden in huidverzorgingsproducten hebben schadelijke emulsies nodig.Diep in de huid vormt de squalene een natuurlijk mengsel die het vocht vasthoudt Dit brengt de huid in evenwicht en zorgt er voor dat de huid zin vorm en de soepelheid behoudt. Met een op squalene gebaseerde crème blijft de huid in topconditie.

Snel absorberend

Andere crèmes leggen een laagje op de huid. Squalane wordt echter snel geabsorbeerd en gaat dringt diep in de huid door. Het mengt zich daar gemakkelijk met collageen en elastan.Squalane voorkomt het verlies van vocht in de opperhuid. Het wordt gemakkelijk en snel opgenomen

De huid blijft vrij ademen.

Veel andere oliën sluiten de huid af. Laboratoriumtests laten zien dat squalane ademende functie van de huid, stimuleert.Het bevordert de respiratie en stimuleert de groei van nieuwe huidcellen.Goede zuurstofvoorziening, voeding, squalane en water zijn essentieel om een goede huidstofwisseling te behouden.Onderzoek wijst ook uit dat squalane de huid beschermt tegen bacteriën door een beschermlaagje hiertegen te vormen. Squalane zal niet uiteen vallen door oxidatie zoals andere oliën.

Echt natuurlijk

Iedereen gebruikt het woord natuurlijk om hun huidverzorgingsproducten te beschrijven, omdat ze avocado, aloë of vitamines en kruiden of andere natuurlijke ingrediënten bevatten.Maar de meeste van deze ingrediënten hebben een stabilisator nodig of andere schadelijke ingrediënten. Squalane is helemaal puur en zo natuurlijk want het is gemaakt van dezelfde ingrediënten die je aantreft in het lichaam.