Waarom is Sunridervoeding nodig?!

Sunrider is Simply the Best.

Supplementen zijn nodig! Niet alleen nu, vroeger was dat ook al zo. Wanneer we lichaam en geest in optimale conditie willen houden, dan heeft elk onderdeel van het lichaam elke dag voedsel en reiniging nodig. Niemand zal beweren dat hij/ zij elke dag in evenwicht is en het lichaam precies krijgt wat het nodig heeft. Denk aan de stress die we hebben, situaties als op reis zijn, haast hebben. Allemaal situaties waarin er meer dan gemiddeld van ons lijf gevraagd wordt. Geven we dat het lichaam dan ook?

Nee meestal niet. Natuurlijk heeft het lichaam een reserve, maar ook deze is beperkt.

Vroeger was de keuze in voedsel veel beperkter dan nu, maar de kwaliteit vaak beter omdat het nog niet be- en verwerkt werd. Nu is de keuze groot maar de kwaliteit slecht. Slecht wanneer je het bekijkt in hoeverre het werkelijk leven en energie toevoegt. Dood voedsel( alle bewerkt voedsel, magnetron eten) kost het lichaam meer energie om op te nemen dan dat het oplevert. En zelfs wanneer men goed en gezond eet, dan nog eet je niet elke dag iets om elk onderdeel van het lichaam te voeden. Stel je eet een salade met tien verschillende planten dat is al veel maar zijn alleen gekozen voor de smaak, niet voor wat ze doen in het lichaam.

Je kunt allerlei vitamine- en mineralen pillen gaan nemen( die voor een deel slecht opneembaar zijn) elke dag uit zoeken wat je precies nodig hebt, maar waarom moeilijk doen wanneer het allemaal al kant er klaar er voor je ligt?

De Sunrider basis producten zijn zo gemaakt dat alle onderdelen van het lichaam precies alles krijgen wat ze nodig hebben voor opbouw, reiniging en afstemming op andere lichaamsonderdelen. Hierdoor kan het lichaam optimale energie produceren, heeft het optimale reserve en kan het veel van de aanslagen of dingen die mis gaan zoals ziek worden zelf oplossen.

Daarom wil je zo lang mogelijk gezond zijn, dan is Sunrider het antwoord.

Concentratie:

Sunrider heeft kruidencombinaties gemaakt, waarvan een deel al duizenden jaren geleden is ontwikkeld, uitgeprobeerd en sindsdien toegepast. Met deze kruidenpreparaten, die zeer sterk geconcentreerd zijn, kan op eenvoudige wijze worden voldaan aan de behoefte aan bouw- en voedingsstoffen voor een optimaal functioneren.

De kruidencombinaties, die vroeger slechts bereikbaar waren voor de welgestelden in China, zijn nu voor iedereen beschikbaar.

Dr. Tei Fu Chen, farmacoloog en kruidenkundige, zijn vrouw Oi Lin Chen, medicus, zijn de oprichters en eigenaars van Sunrider. Zij zetten de traditie voort die duizenden jaren geleden in China begon. Zij weten waar planten en kruiden moeten worden geteeld, wanneer er moet worden geoogst en hoe de producten moeten worden behandeld zonder dat iets van de kracht van de plant verloren gaat.

Sunrider is het enige bedrijf ter wereld dat regeneratieve voeding op de markt brengt en tevens de grootste producent van kruidenvoeding ter wereld.

De Sunrider producten zijn sterk geconcentreerd: 1:7 en meer, rijk aan bouwstoffen, die het lichaam voeden, reinigen en voor de balans zorgen

Het grote verschil met andere producten:

Dr. Tei Fu Chen, de oprichter van Sunrider, heeft zijn enorme kennis van de oorspronkelijke Chinese kruidenkunde gecombineerd met moderne technologie. Hierdoor heeft hij een reeks revolutionaire kruidencombinaties kunnen ontwikkelen. Elke combinatie is zo samengesteld dat het een specifiek voedende uitwerking heeft op een of meer orgaansystemen. De verwerkingstechniek, zoals concentratie en extractie, die Sunrider toepast is ongeëvenaard. Die is niet vergelijkbaar met die van de doorsnee fabrikanten van kruiden.

We kennen allemaal de reclames van vitaminepreparaten. Vitaminen worden, zonder de daarbij behorende stoffen, die van belang zijn voor de assimilatie, verwerkt. M.a.w: niet het hele product wordt gebruikt, met als gevolg dat het lichaam moeite met de vertering van deze stoffen heeft en ze daarom grotendeels weer zal uitscheiden. Daarbij komt nog dat de goedkopere soorten over het algemeen geen natuurlijke vitaminen zijn, maar kunstmatig gefabriceerd, wat ook een probleem oplevert voor de opname. Alle vitaminen, behalve de allerduurste, worden gemaakt uit steenkool en aardolie. De duurste vitaminen worden wel uit planten gemaakt, maar uit de plant geïsoleerd en worden daarmee tot geïsoleerde chemische stoffen, waar het lichaam moeite mee heeft

Voor alle Sunrider producten geldt dat het lichaam de kruiden niet hoeft af te breken in hun elementaire onderdelen voor de assimilatie. Door de specifieke voorbewerking van Sunrider, vezels en water zijn al aan de voedingsstoffen onttrokken, is de voeding 6 tot 10 maal beter opneembaar. Het gaat hier om complete voeding, die direct door het lichaam wordt herkend en vervolgens snel wordt opgenomen

De kruiden verbouwen:

De kruiden worden met zorg verbouwd. Voor de bemesting wordt zeewier en andere natuurlijke stoffen gebruikt. De kruiden worden geoogst op het moment waarop ze optimaal rijp zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met het tijdstip van de dag waarop geoogst wordt. Dat kan van plant tot plant verschillen. Vervolgens wordt de oogst met de hand gecontroleerd op eventuele verontreiniging door onkruid of beestjes. De verwerking geschiedt met speciaal door Sunrider ontwikkelde machines, die de kruiden zo behandelen dat alle eigenschappen behouden blijven. Alles gebeurt onder eigen toezicht, zodat er 100% controle is over alle procedures en daarmee over de kwaliteit.

Het Milieu:

Ook wordt er de uiterste zorg aan de verpakking van de producten besteed. Zorg voor kwaliteit en milieu liggen er aan ten grondslag.Omdat Sunriderproducten geen conserveringsmiddelen bevatten stelt dat hoge eisen aan de verpakking. Die moet er voor zorgen dat het product voor een vastgestelde periode zijn kwaliteit behoudt.De Calli-theezakjes zijn verpakt in folie om de kruiden te beschermen tegen de invloed van licht en lucht. Nuplus is verpakt in folie afkomstig uit de ruimtevaart en is volledig biologisch afbreekbaar.Sunrider blijft nieuwe verpakkingen ontwikkelen, de capsules die in het verleden gemaakt werden van gelatine, worden stap voor stap vervangen door capsules van plantaardig materiaal. Dit heeft enige tijd gekost omdat het maken van plantaardige capsules een ingewikkelde en kostbare zaak is. De capsules kunnen overigens gemakkelijk worden opengedraaid en als poeder worden gebruikt.Sunrider streeft er naar om de kwaliteit van de producten ook af te laten stralen van de verpakking. Zo is er ook hierbij een streven naar evenwicht. Sunrider doet er alles aan om overbodigheid te vermijden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

De Verwerking en productie van Sunriderproducten.

Sunrider producten zijn zeer hoog geconcentreerd. Een capsule of zakje van Sunrider kan twee of meer keer zo geconcentreerd zijn als het product van een concurrent.

Hieronder volgt de werkwijze die Sunrider van haar concurrenten onderscheidt

De massa kruiden ondergaat de volgende bewerkingsstappen:

1. REINIGEN

2. SORTEREN

3. VERMALEN

4. MENGEN

5. EXTRAHEREN

6. INDIKKEN

7. DROOGSTUIVEN

Vermalen: Na het reinigen en sorteren worden de verse kruiden gemalen in een hamermolen met een vermogen van ca. 250 kilo per uur. Tussen twee ladingen door wordt de molen gereinigd in een twaalf uur durend procedure, om volstrekte hygiëne te waarborgen.

Mengen: Met Sunrider’s 500.000 dollar kostende Tote Formulation System gebeurt het mengen, verwerken en opslaan en verpakken van gemengde kruiden in een gesloten container; de kruiden worden niet door handen aangeraakt.

Extractie: De volledig geautomatiseerde en elektronisch beheerste extractieapparatuur onttrekt weldadige essenties aan de kruiden via een uniek procedé van hitte-, water- en druk. In de 3000-13000 liter tanks kan iedere twee uur een nieuwe lading kruiden verwerkt worden.

Condenseren: De kruidenextracten worden gecondenseerd in tanks waarin door middel van verdamping 75-95% van het watervolume wordt onttrokken. Het rijke, dikke sap dat overblijft wordt verder verwerkt tot poeder.

Flow Coating: voor poedercapsules of zakjes worden de kruiden verwerkt in Flow Coaters. Er is vier tot zeven kilo verse kruiden nodig voor een enkele kilo geconcentreerd poeder.

Glatt machine: de Glatt machine kan nog grotere hoeveelheden per productieperiode aan, zodat Sunrider tegemoet kan komen aan de groeiende vraag naar haar producten.

Droogstuiftoren: in de Sunrider fabriek in Taichung, Taiwan, staat de zes verdiepingen hoge droogstuiftoren, de hoogste in haar soort in Zuidoost Azië. Een dergelijke toren staat ook in Sunrider’s nieuwe fabriek in Singapore.

Vloeistofvuller: vloeibare producten zoals Sunrise, Sunnydew, Sunectar en Sunsmile Fruit & Vegetable Rinse worden in flessen gegoten die onder hoge temperaturen zijn gesteriliseerd. De lucht in de clean room wordt om de paar minuten gefilterd.

Capsules: volledig geautomatiseerde capsuleermachines vullen de capsules met nauwkeurig afgemeten hoeveelheden geconcentreerd kruidenpoeder. Alle capsules worden onmiddellijk gesorteerd, gescheiden en verpakt om zuiverheid te garanderen. Er worden ongeveer 90.000 capsules per uur verwerkt, die worden gepoetst en stuk voor stuk op kwaliteit gecontroleerd.

Flessenvulband: een vulmachine sorteert de gesteriliseerde flesjes, droogt ze met een stoot lucht en stuurt ze naar tien stations waar ze automatisch worden gevuld. Er worden meer dan 100 flesjes per minuut gevuld, en meer dan 35.000 flesjes per dag voorzien van een dop, een etiket en een vacuüm verpakking in plastic, voor optimale veiligheid.

Calli ruimte: de supersnelle, volledig geautomatiseerde machines verpakken het meest populaire product: Calli.

Jones machine: de Jones machine, een superieur alles-in-een-apparaat, vult zakjes met poeder, verzegelt ze en doet ze in doosjes, die vervolgens worden voorzien van een etiket. Een voorbeeld van doelmatigheid.

Productie van Kandesn en Sunsmile.

Sunrider produceert de beste cosmetica, huidverzorgings- en persoonlijke verzorgingsproducten ter wereld. Voor Kandesn worden dezelfde hoge kwaliteitsnormen gehanteerd als voor de kruidenvoedingssupplementen:

Muren, vloeren en plafonds van de productiehallen zijn bespannen met dik vinyl, als bescherming en om ze gemakkelijk te kunnen reinigen;

Alle personeelsleden dragen haarnetten, handschoenen en mondkapjes;

Er wordt uitsluitend gezuiverd water gebruikt.

De technische staf doet steekproeven en test producten op kleur en zorgt dat de juiste geurstoffen correct worden toegepast.

Ultramoderne apparatuur vergemakkelijkt iedere fase van het Kandesn productieproces:

In tanks van 3000 liter worden shampoo en conditioner gemengd.

Een Norden 400 automatische vulmachine vult alle buisvormige houders voor mascara, lotion en creme. Per shift kunnen er ongeveer30.000 tubes gevuld.

artikel geschreven door drs NICk Heising,op basis van door Sunrider gepubliceerd materiaal en eigen kennis en ervaring