Sunrider, Het Bedrijf

EEN KENNISMAKING MET SUNRIDER

Sunrider Simply the Best.

Dr. Tei Fu Chen, farmacoloog en kruidenkundige, zijn vrouw Oi Lin Chen, medicus, zijn de oprichters en eigenaars van Sunrider. Zij zetten de traditie voort die duizenden jaren geleden in China begon. Zij weten waar planten en kruiden moeten worden geteeld, wanneer er moet worden geoogst en hoe de producten moeten worden behandeld zonder dat iets van de kracht van de plant verloren gaat. Sunrider is het enige bedrijf ter wereld dat regeneratieve voeding op de markt brengt en tevens de grootste producent van kruidenvoeding ter wereld.

Het grote verschil met andere producten 

Dr. Tei Fu Chen, de oprichter van Sunrider, heeft zijn enorme kennis van de oorspronkelijke Chinese kruidenkunde gecombineerd met moderne technologie. Hierdoor heeft hij een reeks revolutionaire kruidencombinaties kunnen ontwikkelen. Elke combinatie is zo samengesteld dat het een specifiek voedende uitwerking heeft op een of meer orgaansystemenDe verwerkingstechniek, zoals concentratie en extractie, die Sunrider toepast is ongeëvenaard. Die is níet vergelijkbaar met die van de doorsnee fabrikanten van kruiden.

We kennen allemaal de reclames van vitaminepreparaten, vitamine B, C Vitamine E. Vitamines worden, zonder de daarbij behorende stoffen, die van belang zijn voor de assimilatie, verwerkt. M.a.w: niet het héle product wordt gebruikt, met als gevolg dat het lichaam moeite met de vertering van deze stoffen heeft en ze daarom grotendeels weer zal uitscheiden. Daarbij komt nog dat de goedkopere soorten over het algemeen géén natuurlijke vitaminen zijn, maar kunstmatig gefabriceerd, wat ook een probleem oplevert voor de opname.

Alle vitaminen, behalve de allerduurste, worden gemaakt uit steenkool en aardolie. De duurste vitaminen worden wèl uit planten gemaakt, maar uit de plant geïsoleerd en worden daarmee tot geïsoleerde chemische stoffen, waar het lichaam moeite mee heeft. Ook nemen mensen extra kruiden of fruit drankjes, Aloe Vera, Noni, Synergy, Vemma, die allemaal beloven dat dat ene kruid of die vitamines, je veel gezonder zullen maken. Dat kan natuurlijk niet. Ze zullen hooguit één functie of proces verbeteren.

Voor alle Sunrider producten geldt dat het lichaam de kruiden niet hoeft af te breken in hun elementaire onderdelen voor de opname in het lichaam. Door de specifieke voorbewerking van Sunrider, vezels en water zijn al aan de voedingsstoffen onttrokken, is de voeding 6 tot 10 maal beter opneembaar. Het gaat hier om complete voeding, die direct door het lichaam wordt herkend en vervolgens snel wordt opgenomen.

Concentratie

Sunrider heeft kruidencombinaties gemaakt( geen vitamines, maar hele planten, waarvan een deel al duizenden jaren geleden is ontwikkeld, uitgeprobeerd en sindsdien toegepast. Met deze kruidenpreparaten, die zeer sterk geconcentreerd zijn, kan op eenvoudige wijze worden voldaan aan de behoefte aan bouw- en voedingsstoffen voor een optimaal functioneren.

De kruidencombinaties, die vroeger slechts bereikbaar waren voor de welgestelden in China, zijn nu voor iedereen beschikbaar. De Sunrider producten zijn sterk geconcentreerd: 1:7 en meer, rijk aan bouwstoffen, die het lichaam voeden, reinigen en voor de balans zorgen. Sommige producten zijn zelfs 1:40 geconcentreerd. Nog steeds met behoud van alle levende ingrediënten

De kruiden verbouwen

De kruiden worden met zorg verbouwd. Voor de bemesting wordt zeewier en andere natuurlijke stoffen gebruikt. De kruiden worden geoogst op het moment waarop ze optimaal rijp zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met het tijdstip van de dag waarop geoogst wordt. Dat kan van plant tot plant verschillen. Vervolgens wordt de oogst met de hand gecontroleerd op eventuele verontreiniging door onkruid of beestjes. De verwerking geschiedt met speciaal door Sunrider ontwikkelde machines, die de kruiden zo behandelen dat alle eigenschappen behouden blijven. Alles gebeurt onder eigen toezicht, zodat er 100% controle is over alle procedures en daarmee over de kwaliteit.

Het milieu

Ook wordt er de uiterste zorg aan de verpakking van de producten besteed. Zorg voor kwaliteit en milieu liggen er aan ten grondslag. Omdat Sunriderproducten geen conserveringsmiddelen bevatten stelt dat hoge eisen aan de verpakking. Die moet er voor zorgen dat het product voor een vastgestelde periode zijn kwaliteit behoudt.De Calli-theezakjes zijn verpakt in folie om de kruiden te beschermen tegen de invloed van licht en lucht. Nuplus is verpakt in folie afkomstig uit de ruimtevaart en is volledig biologisch afbreekbaar.Sunrider blijft nieuwe verpakkingen ontwikkelen, de capsules die in het verleden gemaakt werden van gelatine, worden stap voor stap vervangen door capsules van plantaardig materiaal. Dit heeft enige tijd gekost omdat het maken van plantaardige capsules een ingewikkelde en kostbare zaak is. De capsules kunnen overigens gemakkelijk worden opengedraaid en als poeder worden gebruikt.Sunrider streeft er naar om de kwaliteit van de producten ook af te laten stralen van de verpakking. Zo is er ook hierbij een streven naar evenwicht. Sunrider doet er alles aan om overbodigheid te vermijden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

De verwerking en productie van de Sunrider producten

Sunrider producten zijn zeer hoog geconcentreerd. Een capsule of zakje van Sunrider kan twee of meer keer zo geconcentreerd zijn als het product van een concurrent. Hieronder volgt de werkwijze die Sunrider van haar concurrenten onderscheidt:De massa kruiden ondergaat de volgende bewerkingsstappen: 

  • Reinigen, zowel met de hand als met machines,      
  • Vermalen: Na het reinigen en sorteren worden de verse kruiden gemalen in een hamermolen met een vermogen van ca. 250 kilo per uur.                                                                  
  • Extractie: De volledig geautomatiseerde en elektronisch beheerste extractieapparatuur onttrekt weldadige essenties aan de kruiden via een uniek procédé van hitte-, water- en druk. De kruidenextracten worden gecondenseerd in tanks waarin door middel van verdamping 75-95% van het watervolume wordt onttrokken. Het rijke, dikke sap dat overblijft wordt  verder verwerkt tot poeder.
  • Flow Coating: voor poedercapsules of zakjes worden de kruiden verwerkt in Flow Coaters. Er is vier tot zeven kilo verse kruiden nodig voor een enkele kilo geconcentreerd poeder.
  • Na verdere bewerking worden alle kruiden verpakt als geconcentreerde planten in poedervorm of geconcentreerde vloeistof.

Productie van Kandesn en huidverzorging en cosmetica

Sunrider produceert de hoogste kwaliteit cosmetica, huidverzorgings- en persoonlijke verzorgingsproducten. Voor Kandesn worden dezelfde hoge kwaliteitsnormen gehanteerd als voor de kruidenvoedingssupplementen: Muren, vloeren en plafonds van de productiehallen zijn bespannen met dik vinyl, als bescherming en om ze gemakkelijk te kunnen reinigen. Alle huidverzorging  is zo gemaakt dat het eetbaar is en dus niet alleen geen schadelijke stoffen bevat maar voldoet aan de veel hogere productie kwaliteitseisen voor voeding. Dit in tegenstelling tot vrijwel alle andere huidverzorging en cosmetica merken.