De huidverzorgingsproducten van Sunrider zijn van latere datum dan de voedingsproducten.

De aanzet tot het ontwikkelen van de huidverzorgingsproducten ontstond uit een persoonlijke behoefte van Dr. Chen en zijn echtgenote Dr. Oi-Lin. Mevrouw Chen was herstellende van keelkanker en, haar gezicht werd bestraald, ze kon geen enkele creme meer verdragen en haar huid reageerde extreem met ernstige vervelling. Toen is Dr. Chen voor haar een speciale lijn gaan ontwikkelen. Haar huid mocht beslist niet worden belast, dus lichaamsvreemde stoffen werden uitgesloten. En zo, kiezend voor de allerbeste ingrediënten, werden de eerste Kandesn producten geboren.

Veel van de ingrediënten, gebruikt in de huidverzorging, zijn dezelfde als die in de voedingsproducten. Veel van de kruiden in Vitafruit zitten ook in de Replenish Gel. Dr. Chens uitgangspunt is, dat alles wat op de huid wordt gebruikt onschadelijk moet zijn bij inname, dus: eetbaar moet zijn.

De verschillende lijnen in de huidverzorging van Sunrider hebben een soortgelijke voorgeschiedenis: ze zijn ontstaan uit een persoonlijke behoefte van de familie Chen. Zo kreeg de New Generation-lijn vorm door huidproblemen van Dr. Chen’s opgroeiende kinderen. Acne en onzuiverheden in een jonge huid werden door hem onderzocht en een nieuw Sunriderproduct kreeg vorm. Gentle Cleanser ontstond voor jeugdpuistjes en voor zijn dochter, die leed aan pigmentvlekken in het gezicht, ontwikkelde hij Brightening Cream. De Oi-Lin-lijn ontstond toen er vraag kwam naar producten voor de meer rijpere huid. Zo wordt er steeds meer toegevoegd aan het arsenaal van producten.

Waarin onderscheidt Sunrider zich van andere huidverzorging?

Er zijn steeds meer aanwijzingen voor sterk vervuilende en zelfs kankerverwekkende stoffen in huidverzorging en cosmetica( bijvoorbeeld aluminium verbindingen in deodorant die een verband hebben met borstkanker en alzheimer om maar één van de vele voorbeelden te noemen) Wat op de huid gebruikt wordt, wordt voor een deel ook opgenomen in het lichaam( denk aan het gebruik van nicotine- en hormoonpleisters). Dat gebeurt ook met de cremes, deodorant, lippenstift en zelfs shampoo en conditioner maar daar staan we niet bij stil.

Alle Sunrider producten zijn gemaakt van puur plantaardige en natuurlijke ingrediënten die voedend zijn voor het lichaam.

Alle producten van Sunrider zijn gebaseerd op de Filosofie van Regeneratie, die eerder in dit boekje is beschreven. In het kort komt het er op neer, dat wanneer je huid en lichaam optimaal voedt met plantaardige voeding, het lichaam zichzelf weer in balans brengt: zichzelf regenereert. Het lichaam heeft een zelfregenererend vermogen en dat geldt ook voor de huid. Geef de huid wat het nodig heeft, vermijdt artificiële toevoegingen en een gezonde, stralende huid is het resultaat.

Stap je over naar Kandesn, dan zie je soms dat de huid reageert door pukkeltjes of roodheid. Dat is een teken van het op gang komen van een reinigingsproces. Eerst moet de verontreiniging eruit gewerkt worden, pas dan kan de huid weer herstellen. Het is dus beslist geen allergische reactie, eerder een teken dat het product werkt.

De bijzonder hoge concentratie van Kandesn, net zoals in de voeding, maakt de producten tot het beste wat je je huid kunt geven. Zie ook het hoofdstuk over fabricage en verwerking van Sunriderkruiden.

Kandesnproducten bevatten geen dierlijke producten en geen minerale olie. Deze laatste stof is een product van de petrochemische industrie en wordt gevormd uit aardolie. In veel huidverzorging wordt dit gebruikt, omdat het veel goedkoper is. Het verstopt de poriën waardoor de huid niet kan ademen en voeding kan opnemen.

De kruiden in Kandesn zijn op een bepaalde manier voorbewerkt zodat ze gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen. Die speciale verwerking ontbreekt bij de gangbare producten. Zo maar kruiden toevoegen aan een creme werkt dus niet. Bijproducten, die niet op je huid horen, maar die wel voorkomen in de gangbare producten zijn in een aparte lijst in dit hoofdstuk opgenomen.

Squalane zit in visolie en olijfolie.

Sunrider gebruikt geen dierlijke producten en kiest dus voor de plantaardige vorm: olijfolie van de beste kwaliteit. Squalane is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Squalane zorgt voor een beschermende laag en houdt de huid elastisch, gebrek aan squalane veroorzaakt veroudering van de huid, die inzet na het 25e levensjaar. Squalane is in alle huidverzorgingsproducten verwerkt, ook in de lippenstift en oogmake-up.

Het voordeel van Squalane is dat het gemengd kan worden met water om samen in een product te worden verwerkt. Kijk je onder de microscoop naar de huid, die ingesmeerd is met een willekeurige zonnebrandolie, dan zie je dat er hiaten in de dekking zijn. Met squalane heb je daar geen last van, het is mengt tot een egale creme. Het heeft dus een zeer sterke dekking wat van belang is bij de zonwerende cremes Oi-Lin Supreme Emulsion en Oi-Lin Natural Emulsion.

Diep in de huid vormt squalane een natuurlijke substantie, die de vochtigheidsgraad in de huid reguleert en daarmee de soepelheid in stand houdt. Squalane zorgt voor een natuurlijke beschermingslaag, die een bacteriële barriëre op de huid vormt.

Squalane wordt gemakkelijk door de huid opgenomen, er blijft geen hinderlijk vet laagje achter. Het dringt diep in de huid door en verbindt zich gemakkelijk met collageen en elastine in de huid.

Het laat de huid vrij ademen en stimuleert groei van nieuwe huidcellen

In geen enkel huidverzorgingsproduct van Sunrider zit alcohol.

Hoe te kiezen uit de verschillende producten?

De basislijn de zgn. Kandesn-lijn, is geschikt voor de normale huid, een huid zonder problemen.

De New-Generation-lijn, bedoeld voor tieners met acne. Geschikt voor gevoelige huid en mensen met eczeem. De Oi-Lin-lijn, geschikt voor de rijpere huid die meer specifieke voeding nodig heeft.

Net zoals in de voedingsproducten beantwoorden bovenstaande lijnen aan een specifieke behoefte. Producten uit de New Generation, of Oi-Lin-lijn kunnen gebruikt worden in plaats van de basis producten met dezelfde functie.

Naast huidverzorgingsproducten zijn er haarverzorgingsproducten en natuurlijk een heel uitgebreide cosmeticalijn. De cosmetica producten worden genoemd maar niet uitgebreid beschreven omdat de kleuren per seizoen aangepast en veranderd worden.

De producten worden hier per groep besproken. Niet alle producten zijn in Nederland verkrijgbaar. Voor deze producten geldt dat ze wel in de VS te bestellen zijn, die worden in een aparte paragraaf genoemd.

Hoe gebruik je de huidverzorgingsproducten?

Volg altijd de reeks: reinigen, in balans brengen en voeden. Je hebt de keus uit de verschillende lijnen. Kies je voor Kandesn dan is het heel eenvoudig, op de producten staan blokjes, die je helpen de volgorde van toepassing te gebruiken.

De Oi-Lin-lijn heeft geen aanduidingen, maar je vervangt gewoon een reinigend en voedend product uit de basislijn door Oi-Lin. Dat geldt ook voor de New-Generation-lijn.

Je begint dus met Kandesn, dat is de basis, heb je het gevoel dat je iets extra nodig hebt, kies dan uit de Oi-Lin lijn of de New Generation-lijn.

De toepassing met de Kandesn-lijn

-Reinigen

CLEANSING CREAM

Deze creme verwijdert op milde wijze alle make-up, onzuivere vetten en met vetstoffen verbonden vuil van de huid, zonder de natuurlijke vochtigheidsgraad van de huid aan te tasten. Bij een gezonde en goed verzorgde huid is een keer per dag, met name voor het slapengaan, voldoende. Bij een vettige huid is het verstandig ook ‘s morgens de huid te reinigen.

CLEANSING FOAM

Dit product reinigt de huid grondig van zelfs het laatste spoortje vuil en vet, en ook van het vuil dat is opgelost in het huidvocht. Doe een druppel op je hand en voeg water toe tot een schuim ontstaat. Breng dit aan op de huid en laat het even inwerken.

In balans brengen

BALANCING SPLASH

Deze lotion brengt de huid weer tot rust, versterkt, stimuleert en herstelt het natuurlijke evenwicht en de beschermende zuurlaag.

-Voeden

DEEP MOISTURE LOTION

De Nuplus voor de huid. Een vloeibare creme die het vochtgehalte reguleert, diep in de huid doordringt en deze voedt en beschermt tegen uitdroging. De lotion wordt snel door de huid opgenomen en heeft een neutrale geur. De squalane hierin dringt door tot de derde huidlaag De huid rond de ogen is daarentegen twee huidlagen dik en is daardoor dunner. Rond de ogen kan men dus beter de nacht- of dagcreme gebruiken.

Meer producten uit de Kandesn-lijn

REVITALIZING MASQUE

Dit huidmasker heeft een reinigende werking. Het verwijdert dode huidcellen. In de huidige, vervuilde maatschappij is het aan te raden om 1 keer per week een gezichtsmasker te gebruiken. Dit helpt de huid zich te vernieuwen en de afvalstoffen af te voeren.