Tandpasta, Potentieel gevaarlijk, wat is het alternatief?

Al enkele keren eerder schreef ik over Tandpasta. Ja het is zo’n eenvoudig product. Daar denk je gewoon nooit over na.Maar je kunt er zoveel problemen mee krijgen!!

Kijk naar de video of lees het artikel eronder.

 

Tanden poetsen niet zonder risico:

De antibacteriële chemische stof triclosan die vaak wordt toegevoegd aan tandpasta zou een ernstige bedreiging kunnen betekenen voor de gezondheid. De Europese Commissie voor de bescherming van de consument waarschuwt dat het ingrediënt triclosan bacteriën resistent maakt voor antiobiotica.

De commissie is bezorgd en dringt aan op meer onderzoek naar de veiligheid van de stof. De antibacteriële chemische stof Triclosan werd 50 jaar geleden ontwikkeld en aanvankelijk als een zeep voor chirurgen gebruikt.

In tandpasta zit Triclosan omdat het aanslag en ziekten aan het tandvlees voorkomt. De stof wordt zo vaak toegepast dat het in de urine van 75 procent van de Amerikaanse bevolking werd aangetroffen.Nu blijkt dat Triclosan voor genmutaties in bacteriën kan zorgen. Hierdoor maken de bacteriën een proteïne vrij die bescherming biedt tegen andere bacteriën.

In tandpasta zit fluoride. Een gif stof die je botten, nieren en waarschijnlijk hersenen aantast. Dat wil je niet in je lichaam.

Antibiotica en andere levensreddende middelen zouden dan geen werking meer hebben.Voordelen. Eerdere onderzoeken toonden al aan dat triclosan de bacteriële mutaties van E coli, salmonella en listeria veroorzaakt.De fabrikant van Colgate zegt dat de voordelen van triclosan in tandpasta groter zijn dan de gevaren voor de gezondheid.Fabrikant GlaxoSmithKline neemt een meer voorzichtige houding aan, het bedrijf stopt met het gerbuik van triclosan in producten als Aquafresh, Sensodyne en Corsodyl.

 

Het Veilige Alternatief:

Niet alleen beschermen de genmutaties tegen andere bacteriën maar gen mutaties zijn het begin van kanker!

Dan is er de zeep die toegevoegd is aan de tandpasta, die de celmembranen in je mond aantast. Je mond heeft zijn eigen bacteriën die het schoonmaak werk doen. die moeten gevoed worden!De fluoride wat een zwaar gif is.

Desinfecterende middelen horen ook niet in de tandpasta, ze doden de bacteriën selchte én goede. De goede bacteriën doen het goede werk en houden de mond schoon. Bacterie dodende middelen zorgen voor een slecht functionerende mondflora en zorgen dus voor meer problemen. Dus daarom is de Sunrider tandpasta, die voedt de goede bacteriën in de mond, het bevat geen fluor en natuurlijk geen van de hierboven genoemde schadelijke ingrediënten.

Het is bovendien erg geconcentreerd en je hebt er weinig van nodig, doet er erg lang mee.

Het is een prachtig voorbeeld van hoe de producten werken en de kwaliteit van de Sr producten.