theeThee versterkt het immuunsysteem wat het lichaam beschermt daarmee tegen ziektes.  L-theanine is de stof in de thee die dat effect heeft.

L-theanine voedt  de T-cellen. T cellen vormen een onderdeel van het immuunsysteem.  T-cellen zorgen voor de productie van interferon, een natuurlijke afweer-stof. Zo zorgt thee ervoor dat het immuunsysteem gestimuleerd wordt en beter gaat werken.

Amerikaanse onderzoek verdeelde een groep mensen in twee.  De eerste groep kreeg 4 glazen thee per dag de  tweede groep dronk koffie. Vervolgens werd van alle mensen het bloed blootgesteld aan bacteriën.

Bij de theedrinkers werd vijf keer meer interferon aangetroffen dan bij de koffiedrinkers. Volgens de onderzoekers biedt het drinken van vijf kopjes thee per dag bescherming tegen bacteriële, virale en schimmelinfecties. Het maakt niet uit of dat zwarte of groene thee is. (Bron:Gezondheidnieuws) Wel belangrijk is dat de thee van goede kwaliteit is. Slechte kwaliteit thee bevat vaak residuen van bestrijdings middelen en niet zelden te veel fluor.

Sunrider maakt Calli en Fortune , dit zijn kruidencombinaties die beide gebaseerd zijn op groene thee  en naast de werking van de groene thee, zorgen de andere kruiden die toegevoegd zijn dat de afvalstoffen beter afgevoerd worden uit het lichaam. Deze combinaties doen dat zo goed dat stoffen die anders in het lichaam opgeslagen zouden blijven zoals zware metalen en sommige in vetten opgeslagen afvalstoffen, nu met deze combinaties wel uit het lichaam afgevoerd worden.