Zijn kruidencombinaties die ontwikkeld zijn door monniken die makkelijker en beter wilden mediteren. Mediteren is helder zijn in je hoofd, je goed kunnen concentreren en focussen en langdurig stil kunnen zitten.

Werking:

Top, Joi en ese zijn samenstellingen die het zenuwstelsel voeden

Ese en Top maken het mogelijk met meer concentratie door te gaan en effectiever te werken. Ese is een combinatie van kruiden die voeding levert voor neurotransmitters in de hersenen.

Joi is een formule die de gewrichten die voeding geeft die ze nodig hebben, zodat de signalen van de hersenen effectiever doorgegeven kunnen worden en de gewrichten soepel zijn en blijven. Joi zorgt er voor dat de gewrichten soepeler worden waardoor ze veel beter functioneren, ongemakken verdwijnen en het evenwicht hersteld wordt.

Als je de hersenen ziet als computer die de signalen genereert, dan zorgen top en ese voor een veel effectiever functioneren van die computer waardoor de impulsen die de computer geeft, sterker en duidelijker worden en joi zorgt er voor dat die signalen effectiever naar het lichaam gestuurd worden.

Effecten:

Ese en Top,

Nu zou je zeggen dat in winter/watertijd, Ese niet nodig was, omdat de er een natuurlijke neiging is het rustig aan te doen. Maar het tegendeel is vaak het geval. We hebben het druk en er moet van alles gebeuren en dat in een tijd dat ons ‘systeem’ dat eigenlijk niet wil. Ese voedt het vooral het deel van het zenuwstelsel wat te maken heeft met inzicht, intuitie en de reactie op stress. Als het hoofd de juiste voeding krijgt dan, is er rust in het hoofd. Door de rust kun alles waarop je richt, slapen of werken, beter doen. Ook focussen gaat beter als het denken stil is, wanneer er geen pijn of onrust is. Een stil en rustig hoofd helpt ons concentreren op werk of slaap.

Een beter uitgerust lichaam en hoofd kunnen beter de dagelijkse beslommeringen aan en ook daardoor kun je je beter concentreren en zo is de cirkel rond.

Het blijkt dat zowel overactieve kinderen als iedereen met een stressvol leven( rapportage van gebruikers), beter functioneren met Ese. Soms het denken niet stoppen aan het einde van de avond bij het slapen gaan, dan is Ese, alleen of in combinatie met Calli nacht ( en eventueel ook assimilaid, bij piekeren)ideaal om tot rust te komen. Het is ook goed voor het geheugen

Top, is de formule die het ‘denkvermogen’ van de hersenen voedt en daardoor de hersenen helpt met pijn om te gaan. Het verbetert de concentratie in sterke mate. De kruiden die veelal overeenkomen in samenstelling met die van Ese en Joi, hebben een totaal andere onderlinge verhouding waardoor de werking helemaal anders is.Top kan je helpen door moeilijke tijden heen te komen, door dat het met Top makkelijker is om helder te blijven en je te richten op dat wat belangrijk is.

De combinatie van de drie helpt ook het bewustzijn te verdiepen. Wanneer het hoofd met problemen bezig is zijn we minder bewust, omdat alle aandacht naar de problemen gaat, wanneer we tot rust komen, kan er verdieping optreden waardoor we onverwachte bronnen van creativiteit en energie in onszelf kunnen aanspreken.

In het kort, Top, Ese en Joi helpen om in balans te zijn en te blijven, zowel mentaal als spiritueel en tevens om in harmonie te zijn met de mensen en de natuur om ons heen.