Paul Jensen was weer in Nederland heeft een aantal interessante bijeenkomsten gegeven.

Hij vertelde dat bijna alle mensen die hij kent die al meer dan 20 jaar sunrider gegeten hebben, vrijwel nooit een dokter nodig, dwz behalve dan voor ongelukken, ed maar niet voor de meeste problemen die we allemaal kennen, zoals hart en vaatziekten en diabetes, ect. Nu is het natuurlijk niet zo dat na een maand of paar maanden Sunrider eten je gevrijwaard bent van ziektes. Je bent sowieso niet gevrijwaard van ziektes, maar na het lichaam komt in balans en deze balans verbetert zich steeds meer naarmate je de producten langer eet. Ook zorgt deze balans er vanzelf voor dat minder junkfood gaat eten of ander voedsel wat niet goed voor je is, want het past niet, je gaat voeding lekker vinden die goed voor je is, en dingen die niet goed voor je zijn, die vallen langzaam vanzelf weg.

Het effect is dan dat het lichaam minder belast wordt en het de energie die het heeft effectiever kan gebruiken om te herstellen en te groeien naar een staat van stabieler balans. Mocht je onder invloed van stress of andere omstandigheden dan toch griep krijgen of verkouden worden dan zul je merken dat dit veel sneller over gaat. Het is een langdurig proces wat in de loop van jaren steeds door gaat, waardoor de balans in het lichaam en onderlinge afstemming van de organen, stap voor stap verbetert.

De meeste mensen die een probleem hebben of krijgen gaan naar de dokter en nemen een pil tot het over is zo. zo kijken ze ook naar Sunrider. Dat heeft weinig zin. Gebruik je het als een korte kuur, dan is het effect ook maar van korte duur en veredwijnt zodra je stopt met het gebruik van de producten. Voeding is iets wat direct effect heeft maar vooral op de lange termijn de gezondheid van het lichaam bepaalt. In deze tijd is het misschien nog wel belangrijker dan vroeger. Ons lichaam wordt belast met vele chemische stoffen waar het nog nooit mee te maken heeft gehad, evenmin als het soort stress die we tegenwoordig hebben zoals een overvloed aan informatie en druk om te presteren op allerlei gebieden. En mijns in ziens ook de invloed van de bijzondere tijd waarin we leven waar veranderingen in bewustzijn op persoonlijk niveau als ook op interpersoonlijk en zelfs wereld niveau plaats vinden. Dat alles maakt dat het meer dan ooit belangrijk is om zoveel mogelijk in balans te zijn. Deze balans is geen statische toestand maar een voortgaand proces. Voeding en levenswijze is daarin bepalend.

Er zijn 3 principes wat voeding betreft die je helpen om gezonder te worden en meer in balans te komen.

1.heel voedsel eten, dwz natuurlijk voedsel, en geen chemische of bewerkt voedsel waar essentiele delen uit weggehaald zijn, zoals wit meel en suiker.

2.een grote variatie aan voeding eten, alle verschillende processen en organen van het lichaam hebben allemaal net iets anders aan voeding nodig en zoveel te breder de variatie aan natuurlijk voedsel is dat je eet, zoveel te meer verschillende voeding krijg je binnen die alle verschillende organen die voeding kunnen verschaffen die ze nodig hebben.

3. Eigenlijk de eerste en belangrijkste voorwaarde, is dat we de verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen gezondheid. Jij alleen bent verantwoordelijk hoe je omgaat met je leven en gezondheid. Een dokter kan je misschien helpen als er een probleem is, maar dan het is het eigenlijk al te laat. Er is dan al iets misgegaan, er is al ernstige onbalans. Het doel is te zorgen dat die onbalans niet zo optreedt dat je ziek wordt, en dat je optimaal gezond en in balans bent zodat het lichaam om kan gaan met de problemen, bacterien en virussen die het tegenkomt. Dat is iets dat steeds meer mensen beseffen, helemaal nu duidelijk wordt dat de farmaceutische industrie een heleboel medicijnen maakt die niet werken en alleen maar meer problemen veroorzaken, omdat ze geld willen verdienen en omdat veel medicijnen gebaseerd zijn op uitgangspunten die uiteindelijk niet blijken te kloppen. Zonder nu hier over een hele discussie aan te gaan, lijkt het me gewoon ‘ gezond verstand’ denken om er voor te zorgen dat je lichaam en geest in een zo goed mogelijke conditie zijn en blijven. Dat is een ieder zijn eigen keuze. De Sunrider producten gebaseerd op 5000 jaar van onderzoek en ervaring kunnen hierbij een waardevolle bijdrage aan leveren, zo niet essentieel zijn in dit proces. Maar welke aanvulling mensene kiezen op hun gewone voeding, waar uiteindelijk veel aan ontbreekt( door hoe voedsel verbouwd en verwerkt wordt) is aan ieder voor zich. Mijn keuze daarin is duidelijk, de Sunrider producten hebben mijn leven gered.

Met deze basis principes kan je gezondheid en balans verbeteren. Een verbeterde balans betekent ook dat je je beter voelt en kunt doen wat je graag wilt doen.

geschreven door drs Nick Heising, op basis van eigen kennis en ervaring.