Vitamine C helpt de huid genezen. Zo blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat deze maand gepubliceerd is in de Free Radical Biology & Medicine journal.Wetenschappers hebben het vitamine C derivaat ascorbic acid 2-phosphaat (AA2P) uitgetest op de genen van menselijke fibroblasten (de cellen die collageen produceren wat de huid onder meer soepel en veerkrachtig houdt).Deze fibroblasten gaan extra hard aan de slag nadat ze met AA2P in aanraking zijn gekomen. Ze worden als het ware uit hun slaap gewekt.

DNA-herste lOok is ontdekt dat het een directe positieve invloed heeft op de reparatie van DNA-schade, die onder andere ontstaat na verbranding door uv-licht. Veel van deze informatie werd al voor waarheid aangenomen in de cosmetische wandelgangen, maar het is nu ook op genetisch niveau aangetoond.Eerder werd vitamine C ook al genoemd in de strijd tegen kanker. Een injectie met een hoge dosis Vitamine C zou misschien tumoren kunnen bestrijden. Amerikaanse wetenschappers vermoeden dat het een zuur vormt die kankercellen aanvalt.( tot hier overgenomen van nu.nl)

Aanvulling. Vitamine C in pil vorm is maar ten dele effectief. Zeker de goedkopere vitaminepillen kunnen nauwelijks of niet door het lichaam worden opgenomen. Een vitamine in een pil is een chemisch product, wat natuurlijk zijn positieve werking kan hebben. Echter, het blijkt dat vitamines veel beter opneembaar zijn in hun oorspronkelijke natuurlijk vorm. Sunrider heeft daarom Vitafruit een combinatie van fruit wat veel vitamine C bevat in de planten waaruit de samenstelling is gemaakt, evenals betacaroteen en andere belangrijke stoffen zoals flavonoiden die tezamen zorgen voor effectiever celvernieuwing. Dus, wil je meer vitamine C neem dagelijks een glas Vitafruit of meng het door muesli of ander voedsel. Het is ook heerlijk geconcentreerd uit de fles.