lifestreamHet is winter, dat is duidelijk. Merk je ook dat je meer neiging hebt om binnen te blijven en langer te slapen?

Ik ben zelf 2 weken in tropisch Costa Rica geweest en kwam zou van uit de ‘zomer’( tropen) in de winter terecht en dan is het verschil wel erg duidelijk. Niet alleen is er het verschil in temperatuur waar het lichaam zich aan moet aanpassen maar ook nog veel meer is er het ritme van het seizoen wat alles lijkt te bepalen. Van 6 uur opstaan met het licht en de warmte, naar weg willen kruipen in een warm bed in de kou. Ik voel moeite om op gang te komen en alles gaat moeizamer. Waar ik ging hardlopen en de hele dag actief was in de warmte, voel ik hier behoefte aan langzaam aan en niets doen.

Normaal gaat die overgang geleidelijk, maar op deze manier is het effect van het jaargetijde wel heel duidelijk.

Het is water-tijd. Water heeft als kenmerk dat het het laagste punt opzoekt, het kleinste volume aanneemt en daar tot rust komt. Het komt niet op gang uitzichzelf maar door krachten van buiten( wind, beweging).Dat is het kenmerk van dit jaargetijde.

Dat gevoel van rust of inzakken is wat bij sommige mensen leidt tot somberheid of depressie.

Het is de tijd waarin we rust nodig hebben, maar tegelijk is het een tijd waarin we het druk hebben, met feestdagen en afsluiten van het jaar. Die twee tegengestelde krachten geven spanning en deze zorgen er alleen maar voor dat we eerder moe en uitgeput raken, om daardoor in een negatieve spiraal terecht te komen.

Net als de kwaliteit van water slecht kan worden als het te lang stil staat, zo kunnen wij ons ook slecht gaan voelen als er teveel stilstand is.

Lifestream helpt de ‘stroming’ op gang te houden, zowel in het lichaam als in hoe we ons voelen. Niet als een ‘peppil’ maar wel maakt het soepelheid en doorgaan met de dagelijkse dingen makkelijker. Het besef wat deze tijd met je doet, maakt je bewust van wat je nodig hebt en maakt het makkelijker je neer te leggen bij het feit dat je minder actief wilt en kunt zijn. Tegelijk geeft ‘lifestream’ je de mogelijkheid rust en actie goed in balans te houden. Neem er zo’n 4( 2×2) per dag. Verder:blijf in beweging, vitalite caps helpen voor meer energie!